• - Ny cykelväg ökar trafiksäkerheten

  • - Bättre samverkan mellan kommun och civilsamhälle

  • - Företagare rekordnöjda med kommunens service

  • - Nya yttre beredskapszonen och jodtabletter

  • - Pristagare för 2022 utsedda

  • - KF i korthet 5 april 2022

  • - Nu kommer vårmarknaden tillbaka

  • - Medborgare och företagare prisas under Framtidsgalan

  • - Nya alléträd i Karlholm

  • - Skärplinge och Söderfors får nya förskolor

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Kommun och inflytande

Alla röster räknas och räknas...

Redan när vallokalerna stängde klockan 20.00 på valdagen påbörjades den lokala rösträkningen. Den räkningen gav ett preliminärt resultat. Fortsatt och slutlig rösträkning sker i flera omgångar. Valnämnden i Tierps kommun ansvarar för att förtids- och utlandsröster som inte hunnit fram till respektive vallokal blir räknade. Den räkningen sker på onsdagen den 12 september i kommunhuset i Tierp.

Länsstyrelsen ansvarar för slutlig räkning av alla röster i Uppsala län. Den räkningen med en stor stab valfunktionärer inleddes klockan 10 på måndagen den 10 september. Arbetet sker i Ekonomikum Kyrkogårdsgatan 10B, Uppsala. Rösträkningen är offentlig. Riksdagsvalet räknas först, därefter kommunfullmäktige och sist landstingsfullmäktige. Till den slutliga räkningen fastställer resultatet både av partival och personröster.

Lugnt val i Tierps kommun

Från vallokalerna i Tierps kommun rapporteras överlag god ordning på valdagen, utan störningar eller oegentligheter. Det finns inga uppgifter om misstänkt valfusk eller försök till olaglig påverkan på väljare eller valprocess och inga rapporter om allvarliga incidenter.

Valet kan överklagas av den som anser att valet på något sätt genomförts felaktigt. Det ska ske inom tio dagar från den dag då länsstyrelsen publicerat protokollen från slutlig rösträkning.

Efter valet i Tierp

Det slutliga valresultatet inklusive utfallet av personröster avgör hur de 49 ordinarie mandaten i Tierps kommunfullmäktige ska fördelas på partier och kandidater och vilka partier/partigrupperingar som kan bilda majoritet och därmed utse kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Det nyvalda kommunfullmäktige samlas till sitt första sammanträde tisdagen den 16 oktober 2018. Detta första sammanträde är konstituerande, det vill säga fullmäktige ska utse personer till ett antal centrala funktioner.

Sammanträdet äger rum i kommunhusets A-sal, Tierp och är i vanlig ordning öppet för allmänheten.

Mer om valet

Du hittar mer information om den så kallade onsdagsräkningen i Tierp här på kommunens digitala anslagstavla.

Siffror för Tierp från den slutliga sammanräkningen finns på val.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.