• - Så firas studenten 2022

  • - Ny cykelväg ökar trafiksäkerheten

  • - Bättre samverkan mellan kommun och civilsamhälle

  • - Företagare rekordnöjda med kommunens service

  • - Nya yttre beredskapszonen och jodtabletter

  • - Pristagare för 2022 utsedda

  • - KF i korthet 5 april 2022

  • - Nu kommer vårmarknaden tillbaka

  • - Medborgare och företagare prisas under Framtidsgalan

  • - Nya alléträd i Karlholm

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Förskola och utbildning

Charlotte Ombeni Muganza får utmärkelsen Årets handledare Uppland 2017.

Årets handledare finns i Tierps kommun

Vård- och omsorgscollege Uppland uppmärksammar engagerade och kunniga handledare genom utmärkelsen Årets handledare Uppland. 2017 års mottagare är Charlotte Ombeni Muganza, anställd i Tierps kommun.

Handledarens uppdrag är att handleda elever på gymnasiets vård- och omsorgsprogram samt motsvarande vuxenutbildning inom vård och omsorg. Dit hör även elever som validerar tidigare yrkesutbildningar, anställda på yrkesintroduktionsavtal eller andra nyanställda.

För att bli nominerad till årets handledare ska personen själv vara utbildad på vård- och omsorgsprogrammet. Handledaren ska också ha en handledarutbildning som är godkänd inom Vård- och omsorgscollege.

Årets utmärkelse går till Charlotte Ombeni Muganza. Hon arbetar som undersköterska i hemtjänst östra, Örbyhus i Tierps kommun och överraskades torsdagen den 14 september av företrädare för Vård- och omsorgscollege och sin arbetsgivare.

Växer genom kollegorna

Charlotte Ombeni Muganza kommentar till utmärkelsen är att hon är stolt och glad. Hon vill lyfta fram sitt team som är en viktig del i utmärkelsen.

– Mina kollegor bidrar till att jag får de rätta förutsättningarna att växa i mitt handledarskap, säger hon.

Enhetschef Lotta Flyckt Hultman är den som nominerade sin medarbetare. Hon är stolt över att en av hennes handledare har vunnit priset, men är inte förvånad över utmärkelsen:

– Charlotte är en fantastisk handledare.

Kandidat till nationellt pris

Nomineringen sker och utmärkelserna delas ut i två steg – regionalt och nationellt. Det gör Charlotte Ombeni Muganza till regional kandidat med chans till den nationella utmärkelsen. Vård- och omsorgscollege nationella styrelse utser vinnaren i riket, en utmärkelse som delas ut vid rikskonferensen i Stockholm i den 29 november.

Vård- och omsorgsutbildningarna vid Högbergsskolans ungdomsgymnasium och vuxenutbildningen i Tierp ingår tillsammans med ett tiotal andra utbildare i länet i Vård- och omsorgscollege Uppland.