Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Bo, trafik och miljö

Byggstart av lekplatsen "Havet" i Tierp

Under vecka 28 påbörjas renoveringsarbetet av lekplatsen vid Fågelvägen i Tierp. Arbetet kommer att pågå fram till och med vecka 33. Temat för den nya lekplatsen blir ”havet” med bland annat ett skepp och ett över 10 meter långt sjöodjur.

Renoveringsarbetet inleds under vecka 28, då det sätt upp byggstaket och utförs en del markförberedelser. Själva byggstarten sker under vecka 29.

Lekplatsen kommer att få havet som tema, med fokus på lek på lika villkor. Denna lekplats kommer att bli Tierps kommuns första offentliga lekplats, med fokus på att alla lekattraktioner ska vara helt eller delvis tillgänglighetsanpassade.

På lekplatsen kommer det att finnas ett tillgänglighetsanpassat lekskepp där bottenplan är helt rullstols/rullator anpassad, så att både barn och vuxna med rörelsehinder ska kunna vara inne i skeppet. Skeppet får även en rutschkana med en tillgänglighetsanpassad trappa, som gör det lättare att komma upp till rutschkanan.

Utöver skeppet kommer det även bland annat att finnas gungfjäderdjur med ryggstöd, tillgänglighetsanpassade gungor samt en kompisgunga och ett över 10 meter långt sjöodjur.

Under renoveringsperioden kommer lekplatsen att vara avstängd för allmänheten och vi ber alla att ha överseende med detta. Av säkerhetsskäl är det också viktigt att respektera den tillfälliga avstängningen avplatsen under tiden som renoveringen pågår.

Under 2017 kommer fyra lekplatser i Tierp att renoveras. Lekplatserna kommer alla att ha olika teman och målet är att samtliga ska vara renoverade och klara för lek under hösten.