• 2019-06-17 - 112 anmälda till brandstationsinvigning

  • 2019-06-17 - Kommunfullmäktige i korthet

  • 2019-06-11 - Ny tobakslag från den 1 juli 2019

  • 2019-06-04 - Seniorrehab och träffpunkten Femklövern i ny form

  • 2019-06-04 - Två fastigheter på markanvisning

  • 2019-05-29 - Kommunstyrelsen i korthet

  • 2019-05-29 - Var med och skapa garngraffiti 15 juni

  • 2019-05-28 - Nytt ljus i Kulturhuset Möbeln

  • 2019-05-27 - Stort förtroende för brandförsvaret i Tierp, Uppsala och Östhammar

  • 2019-05-24 - Centralskolans kök i Tierp kan bli Årets klimatkök 2019

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Bo, trafik och miljö

SAMARBETE. Kantor Pontus Eriksson och Ulrika Hedqvist, chef för kommunikationsenheten i Tierps kommun, samtalar med ideellt arbetande Doris Svensson och Marianne Löfström, kanslist i Hållnäs församling.

Hållnäs församling bjöd på värme, kaffe och vatten för de strömlösa

Hållnäs församlingshem har öppnat sina dörrar för de strömlösa i närområdet. Doris Svensson och Marianne Löfström har välkomnat med kaffe och värme.

-En del som kommit har varit så kalla och frusna. Men det har varit en god stämning trots allt, säger Marianne som jobbar som kanslist i församlingen.

Det är varmt och välkomnande i församlingshemmet. Kaffe och kaka står på bordet. Flera personer har besökt hemmet för att värma sig, få vatten och ladda sina mobiltelefoner. Några har haft 10 grader i bostaden.

-Det har inte varit någon anstormning utan det har droppat in någon då och då, berättar Marianne Löfström som ringde in vännen Doris för att stötta upp under dagen.

Många ideella vill hjälpa de drabbade

Doris är en av flera ideella som ställt upp. Flera invånare i närområdet har hört av sig och erbjudit sin hjälp, allt ifrån boende till elaggregat.

-Det är härligt att människor ställer upp för varandra här. Ett par har åkt runt med sitt elverk till behövande familjer, berättar Doris som tycker det är roligt att kunna hjälpa till.

En mamma som tittade in på församlingshemmet hade en bebis på 6 månader. Hon var tacksam att få vatten som hon kunde värma för sitt barn. Doris berättar att de som bor här ute på Hållnäshalvön är van vid oväder.

-Jag följer SMHI. Ser det ut att bli dåligt väder så tappar jag upp vatten, säger Doris.

För Pontus Eriksson, kantor i Hållnäs församling, är det naturligt att församlingen öppnar sina dörrar.

-Det är väl det här kyrkan finns till för. Att finnas som stöd för de som behöver. 

Ulrika Hedqvist, chef för kommunikationsenheten på Tierps kommun, besökte Edvalla under fredagseftermiddagen.

-Det är fint att se vilket engagemang de har här i bygden. Vilken insats de gör, säger Ulrika.

Församlingshemmet kommer även ha öppet under helgen mellan kl. 10-16. Det röda huset invid församlingshemmet står öppet dygnet runt för de som behöver hämta vatten eller ladda sin telefon.

Tierps kommun finns på plats på lördag

Förutom Hållnäshalvön så har även områden runt Lövstabruk och Tobo drabbats. Anette Bodin, säkerhetsstrateg för Tierps kommun, berättar att kommunen står i ständig beredskap. Läget är under kontroll - men om förutsättningarna ändras och ytterligare behov tillkommer som exempelvis fler värmestugor eller informationscentra så kommer det att tillgodses.

-Jag har ringt runt till de drabbade utanför Tobo och det finns idagsläget inget behov av extra hjälp där. Men vi är beredda om det ändras, säger Anette Bodin som berättar att en representant från Tierps kommun kommer att finnas på plats klockan 10 i Hållnäs församlingshem under lördagen för de som önskar få information.

Vad kan den enskilde göra för att hjälpa till?

-Gå gärna ut och knacka på hos din närmaste granne och hör dig för hur de mår och om de är informerade om läget. Om alla tänker så sprids informationen ut till alla som behöver det.