• 2019-05-24 - Centralskolans kök i Tierp kan bli Årets klimatkök 2019

 • 2019-05-23 - Nu lanseras Tierpskartan

 • 2019-05-22 - Pilgrimsled del i kustutveckling

 • 2019-05-22 - Kommunstyrelsen sammanträder 28 maj

 • 2019-05-21 - Samtal kring företagsklimatet som förbättrats i Tierps kommun

 • 2019-05-20 - Pensionärer från Wesslandia på kosläpp i grönskande Valparbo

 • 2019-05-17 - Beslut om omorganisation av skolor i Tierp dröjer

 • 2019-05-16 - Björkgårdens öppna förskola firade "förskolans dag"

 • 2019-05-15 - Högt tryck för bygglovshandläggare

 • 2019-05-15 - Resultat av bredbandsundersökning

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Här är de nominerade företagarna i Tierps kommun

Snart ska företagarna i Tierps kommun hyllas på årets Företagargala.
Vilka är de nominerade företagen och hur ser de på sin framtid?
Läs företagarnas egna berättelser.

För 7:e året i rad prisas företagare inom de fem olika kategorierna: Årets Nykomling, Årets Butik, Årets Tjänsteföretag, Årets Tillverkande företag, samt Årets Företagare. Syftet är att lyfta fram de goda företag som berikar näringslivet i Tierps kommun.

En jury bestående av politiker, tjänstemän från kommunen, samt representanter från kommunens företagarföreningar kommer att utse en vinnare i de olika kategorierna baserat på framtagna kriterier. Vinnarna kommer att avslöjas på Företagargalanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 5 april - ett arrangemang som Näringsliv i Samverkan står för. Det är ett samarbetsorgan mellan Tierps kommun och företagarföreningarna FTK-Företagare i TierpsKommun och ÖTV–Örbyhus, Tobo, Vendel företagarförening.

Samtliga företagare har svarat på dessa tre frågor:

1. Berätta kort om ert företag!
2. Hur ser ni på framtiden?
3. Hur ser ni på nomineringen?

Årets nykomling 2018

Nominerade till Årets nykomling.

Mia & Elin Skytt – Skytts Affär & Servering, Alexander Nyberg – B.O.L.D, Hedvig Järpemo – Heddas Hundservice

B.O.L.D

1. Jag hjälper företag att lyckas på nätet, levererar professionella, moderna hemsidor efter kundens behov, till ett schysst pris.

2. Mitt mål är att, trots mina utmaningar kunna jobba och leva på det som jag är bra på och älskar att göra.

3. Nomineringen betyder otroligt mycket för mig, jag ser det som ett bevis på att jag gör rätt och att jag har kommit en lång väg från där jag började! Att mitt sätt att göra affärer med hjärtat är rätt väg att gå!

Heddas Hundservice

1. Vi startade i slutet av 2017 med hunddagis, hundpensionat och klipp & trim. Nu har vi utökat med en webbutik för vårt egentillverkade hundgodis och hundleksaker. Vi bedriver också kursverksamhet och tar emot praktikanter.

2. Jag vill fortsätta utöka och förbättra företaget, fler kurser, produkter och tjänster. Jag hoppas även kunna öka antalet praktikantdagar, det är så otroligt lärorikt och utvecklande för både mig, verksamheten och praktikanterna.

3. Jag känner mig otroligt glad och hedrad att ha blivit nominerad! Det ger mig en sporre för framtiden att fortsätta utveckla företaget och därmed få möjlighet att hjälpa fler hundar och deras ägare.

Skytts Affär & Servering

1. Vi är en butik med järnhandel, färghandel, biltillbehör, livsmedel, leksaker, presentartiklar, men framför allt café & catering. Vi har även uthyrning av tvätthall, bilar, limousiner, och släpvagnar. ​

2. Vi vill fortsätta att utveckla vårt företag. Vår ambition är att ha de mesta nära och lätttillgängligt för byborna. Man ska inte behöva åka långt för att handla en liten skruv eller en pensel. Vi vill utveckla vår cateringverksamhet och få fler att upptäcka vad vi har att erbjuda här i Karlholm. ​

3. Vi blev otroligt överraskade och glada. Det är ett kvitto på att det vi gör börjar nå ut vilket har varit vårt mål sedan länge.

Årets tjänsteföretag 2018

Nominerade till Årets tjänsteföretag.

Rickard Engvall – Tierp Boservice, Fuad Sadun & Nova Hylla – Sibylla Sydgrillen, Anna Källström & Pekka Tallomaa (är inte med på bild) – Crazy Fresh Tatto

Tierp Boservice

 1. Vi utför all slags service för fastigheter, allt från drift, skötsel, VVS, bygg och trädgårdsarbeten. Vår målsättning är att lösa människors problem i vardagen på ett enklare sätt.
 2. Vi strävar mot att bli den självklara knutpunkten för privatpersoner, hyresvärdar, företag och bostadsrättsföreningar inom allt vad gäller stödrelaterade tjänster i Norduppland. Allsidighet, kundfokus och allmän kunskap inom fastigheters behov är våra styrkor och vad som kommer att driva oss framåt.
 3. Väldigt hedrande och jätteroligt. En bekräftelse på att det är fler som tror på det vi gör.

Sibylla Tierp

1. Vi är Sveriges mest omtyckta snabbmatsrestaurang och för att fortsätta vara det ger vi utrymme för våra medarbetare att få använda och utveckla sin personlighet i jobbet. För oss är Sibylla inte bara en arbetsplats, utan en plats där vi trivs, frodas, växer och längtar till.

2. Vi vill att Sibylla ska bli det naturliga valet när människor väljer att äta ute i Tierp. Genom lokala aktiviteter och samarbeten försöker vi stärka vårt varumärke. Vi vill minska vår miljöpåverkan och utöka vår verksamhet för fler arbetstillfällen i Tierp.

3. Det är en stor ära att ha blivit nominerad. Det är ett bevis på att vår vision når ut till befolkningen i Tierps kommun, att vår tjänst och service uppskattas, att vårt personliga bemötande ger resultat. Att hitta ett hem i Tierpbornas hjärtan är för oss den största belöningen vårt företag kan få.

Crazy Fresh Tatto

1. Vi gör tatueringar, men det är så mycket mer än bara en tatuering. Vi gör livslånga minnen, släktingar och vänner som gått bort, stärker självförtroenden, täcker och förgyller missnöjen som ex ärr.

2. Våra planer har alltid varit att få en bättre och bättre miljö för våra kunder och oss personal, och nu ska vi flytta oss och verksamheten till vackra bruksmiljön i Untra strax utanför Mehedeby.

3. Nomineringen känns hedrande och lite som ett bevis på att vi också tillhör Tierp då vi satt Bäcklösen på kartan sedan 10 år tillbaka.

Årets butik 2018

Nominerade till Årets butik.

Marianne Strömsvåg – Pappkanten, Tanja och Joel Handstedt – Syskonhuset. Saknas på bild gör Pelle Wickman – Wickmans Måleri AB

Pappkanten

1. Mitt företag gör ID och körkortsfoto. Jag gör inramningar, något jag har gesällbrev i. Vi säljer också fotoutskrifter och färdiga ramar, garn och sytillbehör och sen i höstas så erbjuder vi också sömnadsservice så som byte av blixtlås, uppläggningar av byxor och liknande. Jag har också en webshop där jag erbjuder måttbeställda ramar och passepartouter och färdiga ramar.

2. Att utvecklas och försöka nå ut till ännu fler kunder.

3. Det är ett kvitto på att kunderna sätter pris på att vi finns och ger den service vi gör och förhoppningsvis kommer ännu fler kunder som vi kan hjälpa.

Syskonhuset

 1. Syskonhuset hjälper barnfamiljer, kommuner och privata förskolor med barnvagnslösningar för 1-6 barn eller fler. Vi är ett kunskapsföretag med djup engagemang och personligt bemötande - både i vår fysiska butik och vår nätbutik.
 2. Under 2019 kommer vi utöka med fler hemsäkerhetsprodukter och arbeta mer ingående med en leverantör i Tyskland.
 3. Att vi bevisligen gör ett bra jobb i och för Tierps kommun och dess invånare. En utmärkelse skulle givetvis ta fart på vårt lokala engagemang ännu mer. Ska vi synas så måste vi höras.

Wickmans måleri

1. Vi utför måleritjänster och driver en färghandel. Vi utför alla typer av måleriuppdrag inomhus och utomhus. Vi utför även hembesök om kunder vill ha tips och råd med sina projekt

2. Vi ser ljust på framtiden, vi ser att kunderna blir fler och fler. Vi bygger ut och om vår butik för att hantera fler kunder och mer material.

3. Nomineringen är ett superbra kvitto på att man gör något bra. Superkul.

Årets tillverkande företag 2018

Nominerade till Årets tillverkande företag.

Janne & Vickan Lindberg – Tolbo Gård, Linus Wester – Swemco, Magnus Lindblom – Simeco

Tolbo gård

1. Vi föder upp våra egna köttdjur för att vår besättning ska bli så bra som möjligt. Därtill har vi även får av rasen texel. Vi säljer köttlådor från våra djur, bland annat genom vår egen gårdsbutik. Vi odlar och säljer också grönsaker, samt hjälper kunder med grävningsuppdrag och snöröjning.

2. Det kan bli ett litet fik här på gården. Vi planerar att bygga ett ungdjursstall och färdigställa vårt fårstall. Det finns en plan att utöka odling av grönsaker och gärna bygga ett växthus, samt utöka gården med höns.

3. Denna nominering betyder oerhört mycket för oss som inte är så stora. Vi hoppas att fler personer i Tierps och Älvkarleby kommuner ska få upp ögonen och börjar fundera på att handla mer lokalt och närproducerat.

Swemco

1. Swemcos grundverksamhet är att konstruera och producera maskiner för vägunderhåll. Samtliga maskiner producerar vi från grunden till färdig produkt. (Se bifogat produktblad)

2. Våran framtidsvision är att etablera oss ytterligare i Norden och givetvis att fortsätta att utveckla vägunderhållsmaskiner.

3. Nomineringen betyder i högsta grad väldigt mycket för oss då de är ett bevis på de vi har gjort/gör är väldigt bra för landsbygden. Vi tycker att nomineringen är ett kvitto på att de vi gör är något bra och vi är mycket glada för nomineringen.

Simeco

1. Simeco har funnits i Tierp sedan 1980-talet. Vi är ett företag i metallbranchen med ett ben i legotillverkning och ett ben i industriunderhåll. Vi sticker ut lite i mängden då vi både hanterar svets, montering, svarv och fräs. Vi är idag 14 heltidsanställda.

2. Vi har under 2018 expanderat både med personal och maskiner för att möta våra kunders förfrågningar. Under 2019 kommer vi att försätta expandera framför allt på industriunderhåll.

3. Nomineringen är en bra ”reklam” för oss och ett bevis på att vi gör något bra, vilket stärker oss som lag.

Årets företagare 2018

Nominerade till Årets Företagare.

NOMINERADE ÅRETS FÖRETAGARE. Joacim Lindström & Thomas Hedin – Tierps Kretsloppsservice, Anders Hedberg – Kåver & Mellin, Krister Eriksson – Infjärdens Värme.

Tierps Kretsloppsservice

1. Vi är ett socialt företag som individanpassar arbetsuppgifter för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Vi har en second handbutik med ca 160 besökare varje dag. Vi erbjuder också hushållsnära tjänster som bland annat gräsklippning, snöskottning, tvättning och städning. Vi har också en verkstad där vi lagar och återbrukar möbler, lagar elektronikprylar. Dessutom arbetar vi med återvinning av olika slag.

2. Vi vill fortsätta att vara goda ambassadörer för Tierps Kommun och hjälpa till med att sänka kostnaderna för försörjningsstöd, samt erbjuda meningsfull sysselsättning och få ut fler på den reguljära arbetsmarknaden. Planer finns att utöka hushållsnära tjänster och att köpa en mindre gård för odling och torgförsäljning med lokalproducerade produkter.

3. Det värmer oss att vi blir uppmärksammade. Det är ett ”erkännande” för att Tierps Kretsloppsservice är ett ”accepterat” företag. Deltagarna kommer att bli mycket stolta och glada

Kåver & Melin

1. Vi är byggnadskonstruktörer som tar fram underlag till byggentreprenörer som de använder vid upphandling. Vi ritar och konstruerar alla typer av om-, till- och nybyggnader. Vi ritar/konstruerar alla typer av byggnader.

2. Vi har precis flyttat till nya kontor i Tierp vilket ger oss en möjlighet att expandera. Vi vill fortsätta anställa de som utbildar sig till ingenjörer i Tierps kommun så att de inte behöver pendlar eller flytta från kommunen.

3. Att vår satsning på Tierp uppskattas och att vi är ett komplement till de service- och tillverkningsföretag som finns här idag. Vi tror också det betyder mycket för våra Tierpare och att de kommer bli stolta när de får reda på att vi är nominerade.

Infjärdens Värme

1. Vi är en rörfirma som jobbar med rörservice, byggen och industrianläggningar. Det vi tycker är mest inspirerande är att ta projekt som är lite kluriga och där vi kan hitta bra samarbetspartners att arbeta med.

2. För att hålla en hög tekniskt nivå i framtiden så måste vi utbilda nya VVS-montörer som kan behärska den nya tekniken. Det går i rasande fart nu, allt ska styras av plc eller mobiltelefon. Vi har alltid tagit in vvs-lärlingar för att säkerställa återväxten i yrket. Det är viktigt att vi plockar in ungdomar så att de kommer in i arbetslivet.

3. Vi är mycket nöjda över nomineringen. Det betyder att vi jobbar på rätt sätt.