Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Fritid, kultur och friluftsliv

Höstens kulturprogram är här!

Utställningar, familjelördagar, evenemang, författarbesök, föreläsningar -höstens kulturprogram är fullspäckat med aktiviteter för både stora och små.

Hösten och vinterns alla evenemang som anordnas av Kultur och fritid finns samlade i kulturprogrammet. Teman som märks i höstens programverksamheten är bland annat miljö, lokalhistoria, integration, firande av Finlands 100‑årsjubileum och dialoger om det kommande kulturhuset Möbeln. Du kan bland annat läsa om en framtidsdag för hållbar utveckling som ordnas i Örbyhus 30 september, föreläsningar och författarbesök på Tierps bibliotek med bland andra dumpstraren och journalisten Andreas Jakobsson, som skrivit boken ”Svinnlandet”.

Lokalhistoria, familjelördagar och filmvecka

De populära Familjelördagarna fortsätter med allt från sagostunder och ”snokning” i naturen, till besök av Totoo trollkarl.

Fokus på lokalhistoria märks i föreläsningen om de uppländska dialekterna 14 september och utställningen ”Sparade ögonblick – pressbilder från folkhemmets Uppland 1935-1975”, som visas 28 november 2017 till 13 januari 2018. I samband med vernissagen hålls ett föredrag av Barbro Björnemalm, antikvarie på Upplandsmuseet.

Andra höjdpunkter i programmet är integrationsveckan under vecka 38, den nystartade Tierps filmvecka i oktober och uppmärksammandet av Finlands självständighetsdag 6 december. Dessutom kommer alla intresserade ha möjlighet att vara med och påverka det kommande Kulturhuset Möbelns innehåll och verksamhet

Här hittar du kulturprogrammet

Hämta din folder med kulturprogrammet på något av kommunens bibliotek, på kommunhuset eller ladda ner den direkt:

Kulturprogrammet i pdf-format


Fler evenemang och mer information hittar du på bibliotekens hemsida: biblinord.se
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ oss också på sociala medier:
Instagram: kulturfritidtierplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Facebook: Biblioteken i Tierps kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Twitter: Kultur&fritid Tierplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster