• 2021-04-15 - Pristagare för 2021 utsedda

 • 2021-04-14 - Helena Carlsson tillförordnad kommundirektör 

 • 2021-04-13 - Tierps kommun del av ”lockdown”-kampanj

 • 2021-04-06 - Mer närproducerat serveras i kommunens måltider

 • 2021-04-01 - Tierps kommundirektör byter kommun

 • 2021-03-30 - Partnerskap för blivande lärare
  - partnerskap med lärarstudenter


 • 2021-03-27 - Tierps vaccinationsmärke som gjutet

 • 2021-03-26 - Klimatutmaning har lett till positiva kommunförändringar

 • 2021-03-22 - E-tjänst för träd på kommunal mark

 • 2021-03-19 - Råtalloljespill sprids längs Roslagskusten

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Kommun och inflytande

Julklapp blir vårgåva – i tider som är svåra 

Tierps kommun har, tillsammans med sina kommunala bolag, beslutat att tacka medarbetarna för goda insatser i pandemin med ett lokalt presentkort. Samtidigt ges ekonomin i Tierps kommun en skjuts – i syfte att försöka rädda jobb. 

 Coronapandemin ställer stora krav på samhället. Medarbetarna på Tierps kommun och i de kommunala bolagen är inget undantag – och i takt med att de ekonomiska påfrestningarna ökar på det civila samhället så har Tierps kommun snabbt beslutat att omvandla årets julklapp 2020 till en vårgåva i form av ett presentkort. 

– Vi vill göra vad vi kan för att redan nu visa våra hårt arbetande medarbetare vår stora uppskattning, säger Tierps kommundirektör Randi Graungaard. 

Ekonomin har bromsats i pandemin och pengar behöver omsättas i samhället. Beslutet är därför också ett styrmedel som syftar till att stärka den lokala handeln och lindra de ekonomiska påfrestningarna under de svåra förhållanden som råder. 

De kommunala bolagen Tierps energi och miljö med fjärrvärmebolaget, samt Tierps kommunfastigheter med Tierpsbyggen, har också beslutat ge en vårpresent till sina medarbetare. 

– Vi är stolta över det fantastiska arbete som personalen gör och riktar ett stort tack till alla våra medarbetare, säger Tierpsbyggens vd Roger Kjettselberg och Tomas Ulväng, vd för TEMAB. 

Randi Graungaard poängterar att samhället, genom samverkan, visar på stor styrka i samarbetet mellan olika aktörer som i det här fallet även innefattar lokala företagare och deras anställda. Förhoppningen är att skicka bra signaler som kan ge ”ringar på vattnet”. 

– Om vi kan hjälpa till att rädda jobb i kommunen, genom att ge ett tack till de som jobbar på Tierps kommun och i våra bolag, så är det bra för lokalsamhället, säger hon. 

Vårgåvan består av ett presentkort som endast kan lösas in hos företagare inom Tierps kommun som säljer varor och tjänster till privatpersoner – och som valt att acceptera presentkortet som betalningsmedel. 

Kortet har tagits fram i samarbete med föreningen Företagare i Tierps kommun och har ett värde på 250 kronor. 

Fotnot: 

Presentkorten beräknas finnas i omlopp i den lokala handeln från och med vecka 17 – och är giltiga till och med 31 augusti 2020