• - Stora Salutorget stängs av under marknad

  • - Ansök om stipendier till skolelever

  • - Förbättrade siffror i Svenskt Näringslivs ranking

  • - Det är dags för höstmarknad!

  • - Gävlevägen — begränsad framkomlighet

  • - Följ siffrorna för valet i Tierps kommun

  • - Har du finsk anknytning?

  • - Meröppet på biblioteken

  • - Nu ska alléträden beskäras

  • - Avstängd gång- och cykelväg

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Omsorg och stöd

Inga-Britt Karlsson, 90, deltog på årets Nobelmiddag på Hällbacka. Här i samspråk med enhetschef Helen Jaeschke-Pellonpää

Nobelmiddag på Hällbacka

Nobeldagen i all ära – men den riktiga Nobelfesten gick av stapeln redan i torsdags på vård- och omsorgsboendet Hällbacka i Söderfors.

-Alla glittrade så fint, sa 90-åriga Inga-Britt Karlsson, som hade sett fram emot kvällen under en lång tid.

För en kväll förvandlades samlingssalen på Hällbacka till en festlokal med glitter och glamour. Den röda mattan var framrullad och kandelabrarna stod tända på de dukade borden när de tjusiga gästerna anlände till årets Nobelmiddag. Herrarna var uppklädda i finskjorta och damerna i vackra klänningar. Personalen hade också tagit på sig finaste stassen kvällen till ära.

-Alla gör sitt yttersta för att kvällen ska bli så fin och bra för de boende som deltar, berättar Helen Jaeschke-Pellonpää, enhetschef för vård- och omsorgsboendet Hällbacka och Wesslandia.

Det är fjärde året i rad som de arrangerar en Nobelmiddag på Hällbacka. En stilfull personlig inbjudan hade gått ut till alla boende där också menyn avslöjades. Vad sägs om denna förrätt; ”Låt dig överraskas av Havets läckerheter serverad på en bädd av ax”?

Helen Jaeschke-Pellonpää berättar hur personalen har arbetat hela dagen med att duka vackert, skriva bordsplaceringar, klä upp gästerna, locka hår och måla naglar. Allt för att skapa den bästa feststämningen. Trerättersmiddag med underhållning stod på agendan. Även ideella krafter i Söderfors har hjälpt till för att göra denna fest till ett fint minne.

-Jag får så mycket energi av att se deras respons, både hos de boende och hos personalen, säger Helen.

Inga-Britt Karlsson var en av de 25 gäster som deltog på festen. Hon hade längtat efter inbjudan och denna kväll. Hon tyckte alla var så vackra och på frågan om vad hon tyckte om maten svarade hon:

-Ja den var underbar från första tuggan.