• - Ny cykelväg ökar trafiksäkerheten

  • - Bättre samverkan mellan kommun och civilsamhälle

  • - Företagare rekordnöjda med kommunens service

  • - Nya yttre beredskapszonen och jodtabletter

  • - Pristagare för 2022 utsedda

  • - KF i korthet 5 april 2022

  • - Nu kommer vårmarknaden tillbaka

  • - Medborgare och företagare prisas under Framtidsgalan

  • - Nya alléträd i Karlholm

  • - Skärplinge och Söderfors får nya förskolor

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Kommun och inflytande

Pristagare för 2022 utsedda

Nu är vinnarna av Årets eldsjäl, kulturpris, miljöpris, arbetsstipendium och det nyinstiftade Humlepriset utsedda.

Årets eldsjäl

Priset syftar till att uppmuntra och uppmärksamma ideella ledare som gjort betydelsefulla insatser för barn, ungdomar och föreningar inom idrott, fritid och naturverksamhet. Prissumman är 10 000 kronor och tilldelas i år Ismakarna i Söderfors.

Årets miljöpris

Priset uppmuntrar engagemang bland föreningar, organisationer och enskilda kommuninvånare för att uppmärksamma insatser som leder till minskad miljöpåverkan och förbättrad livsmiljö. Prissumman är 15 000 kronor. Årets pristagare är Hållnäs sockenråd.

Årets kulturpris

Kulturpriset delas ut till en person eller grupp som gjort stora insatser inom det kulturella området. Priset består av statyetten "Samman" av Leif Jacobsson och tilldelas i år Björns biografer (Tierps bio).

Humlepriset

I år blir första året som det nyinrättade Humlepriset delas ut. Det är ett pris i Peken, Per-Erik Karlssons anda och kan ges till någon som visat långvarigt och omfattande engagemang i Tierps föreningsliv och samhälle. Utmärkelsen består av diplom och en prissumma på 20 000 kronor. Årets mottagare är Gunnar Thollander, som bidragit med kunskap kring Söderfors, med hembygdsföreningens verksamhet som utgångspunkt.

Årets arbetsstipendiat

Stipendiatet har som syfte att ge konstnärer eller kulturarbetare möjlighet att under en begränsad tid arbeta med förnyelse och utveckling av sitt konstnärskap. Arbetet/projektet ska även bredda och stärka kulturlivet i kommunen. Stipendiet uppgår till max 50 000 kronor och utses enligt ett juryförfarande bestående av tre ledamöter. I år är det konstnären Mourad Kouri, som för sitt arbete med integration ocht tillhörighet, tilldelas stipendiet.

Vinnarna utses av kommunstyrelsens arbetsutskott och priserna delas ut under Framtidsgalan, som går att ses live på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., den 21 april klockan 18.30. Då avslöjas också vilka företagare som tilldelas pris för Årets nykomling, Årets producerande företag, Årets serviceföretag och Årets företagare.