Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Förskola och utbildning

Christina Gunnarsson och Emanuel Levin, biträdande rektorer på Olandersskolan respektive Aspenskolan.

Skolledare letar lärare

Genom medverkan i pedagogdagen den 22 februari vid Uppsala universitet försöker skolledare locka framtidens lärare till Tierps kommun.

Till pedagogdagen 2018 i Blåsenhus, Uppsala, åker två taggade skolrepresentanter från Tierp. Det är Christina Gunnarsson och Emanuel Levin, i vardagslag biträdande rektorer på Olandersskolan respektive Aspenskolan.

Varför åker ni dit?

– Vi vill göra det attraktivt att arbeta i Tierps kommun genom att presentera skolorna och skapa kontakter med framtida arbetstagare.

Vad tar ni med er från Tierp?

– Vi har hög lärarbehörighet vilket gör att nya pedagoger kommer att få arbeta med kompetenta och rutinerade kollegor och få en bra start i deras yrkesliv som pedagoger. I Tierps kommun ges det möjlighet till kollegialt lärande och samverkan mellan skolorna i kommunen vilket är en framgångsfaktor för skolutveckling.

Arbetsmarknadsdag

Pedagogdagen arrangeras i samverkan mellan studentkårens LÄRA-enhet och universitetets institution för pedagogik med mera. Den är en utbildnings- och arbetsmarknadsdag för lärarstudenter och andra med inriktning på pedagogik, didaktik eller utbildning. I en blandning av minimässa, mingel och föreläsningar möter studenter redan yrkesaktiva samt företrädare för organisationer och arbetsgivare med utbildningsrelaterat engagemang som gemensam nämnare. Årets föreläsare är Carl Sahlin från Utbildningsradion – som slår ett slag för UR som nyttighet i undervisning och lärarfortbildning – samt Lotta Lundgren, känd som historieätare med mera i tv. Hon framträder under rubriken Världens bästa arbetskamrat.