• - KF i korthet 8 november 2022

  • - Anmälan till vuxenutbildningen inför vårterminen

  • - Drop-in café för anhöriga

  • - Byggtrafik när ny vandringsled förbereds i Örbyhus

  • - Kom ihåg att anmäla din eldstad

  • - Delta i kultur- och fritidsenkät

  • - Föreningsforum 16 november

  • - Förbättrade siffror i Svenskt Näringslivs ranking

  • - Följ siffrorna för valet i Tierps kommun

  • - Har du finsk anknytning?

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Kommun och inflytande

Tierps kommun lanserar ny webb

Mobilanpassad, ny struktur, förbättrad sökfunktion och med översättnings­verktyg. Vår förhoppning är att kommunens nya webb ska bjuda in och ge en bättre bild och känsla av vår kommun, och vad som är på gång här.

Företag och turism lyfts fram i egna flikar, bad och skolor får egna underwebbar. E‑tjänster kommer att läggas till under året, och vi har försökt skapa känslan av att kunna GÖRA sitt ärende. Webben ska vara ett verktyg för att möta de tre utmaningarna i vår nya Vision: Livsarenan, Affärsarenan och Utvecklingsarenan.

Startsidan

På startsidan möts du av ett stort bildspel som ska förmedla känslan av Tierps kommun - hur ser det ut här, vad finns att besöka, vad händer här?

En tydlig sökruta välkomnar besökaren med orden "Hej, vad söker du?". Intill sökrutan får besökaren hjälp att hitta rätt med länkar till mest besökta sidor under en särskild period. Till sommaren kan det vara "skolavslutning", "bygglov" och "badplatser" t ex.

De röda, runda ikonerna är genvägar till mest besökta sidor över hela året, och sådant som vi vill ska bli mer besökt; kartor, kommunfullmäktige och för att lyfta fram "Tierp - en kommun som växer" ytterligare. Nedanför finns nyheter och evenemang, kopplade till turismfliken.

FAQ, flikar och "actionknappar"

Vi har nu fler möjligheter att strukturera text, t ex med boxar för att dela upp text i fråga/svar, eller i flikar på sidan. Alla länkar som leder till en action, t ex att ansöka om förskoleplats, ser ut som knappar, för att ge en känsla av att utföra.

Ny struktur

Vi har tagit inspiration av Enköpings kommuns mer målgruppsindelade struktur. Indelningen är särskilt tydlig under Förskola och utbildning, där första nivån är indelad efter ålder. Enköpings webb utsågs senare till bästa kommunwebbplats 2017, så vi håller tummarna att det blir bra för oss också.

Huvuddelen av arbetet med att utveckla och bygga den nya webben har gjorts parallellt med ordinarie arbete. Projektet har pågått under cirka ett år med en mycket intensiv slutspurt. All information kommer inte att vara överförd vid releasen, utan läggs till vartefter.

Med vänlig hälsning
Anna-Carin Skytt och Tobias Stafberg