• - Tierps kommun välkomnar nya svenskar

  • - Tufft ekonomiskt läge för kommunen leder till besparingar

  • - Betyget för kommunens företagsklimat fortsätter öka

  • - Så firas studenten 2023

  • - Centralgatan blir tillfälligt dubbelriktad

  • - Bra chefer ger bättre service

  • - Årets medborgarlöfte är signerat

  • - KF i korthet den 25 april 2023

  • - Engagemang för kollegor och kunder kan ge Caroline pris vid Framtidsgalan

  • - Upphandling vinnare i årets NKI-mätning

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Kommun och politik

2023 års pristagare är utsedda

Vinnarna av utmärkelserna Årets eldsjäl, kulturpris, miljöpris, arbetsstipendium och det nyinstiftade Humlepriset har blivit utsedda.

Humlepriset

Priset delas ut för andra året och ges till någon som visat långvarigt och omfattande engagemang i kommunens föreningsliv och samhälle. Utmärkelsen består av diplom och en prissumma på 20 000 kronor. Årets mottagare är Britt Pagard i Månkarbo.

Årets Eldsjäl

Priset avser att uppmuntra och uppmärksamma en ideell ledare som gjort betydelsefulla insatser för barn, ungdomar eller föreningar inom idrott, fritid eller naturverksamhet och som fungerar som en god förebild. Prissumman är 10 000 kronor och tilldelas i år Leon Holmström från SHK Hockey och Överlövsta FF.

Årets Kulturpris

Kulturpriset är en hedersbetygelse till en person eller grupp som visat framstående förmåga eller gjort uppmärksammade och allmänt erkända insatser på det kulturella området. Priset består av ett nytt konstverk skapat av keramikern Elisabeth Söderström. Årets pristagare är Gérard de Roquette-Buisson från Föreningen Kultur vid Örbyhus slott.

Årets Miljöpriset

Priset är avsett att stödja och uppmuntra engagerade föreningar, organisationer, enskilda kommuninvånare, företag, skolklasser med flera för att uppmärksamma och stimulera kreativitet på miljöområdet som leder till hållbar utveckling, minskad miljöpåverkan eller till en förbättrad livsmiljö. Prissumman är 15 000 kronor och tilldelas i år föreningen Vendelsjön.

Arbetsstipendiet

Stipendiet har som syfte att ge konstnärer eller kulturarbetare möjlighet att under en begränsad tid arbeta med förnyelse och utveckling av sitt konstnärskap. Arbetet eller projektet ska även bredda och stärka kulturlivet i kommunen. Stipendiet uppgår till max 50 000 kronor och utses enligt ett juryförfarande bestående av tre ledamöter. Stipendiet går i år till musikern Daniel Östersjö.

Priserna delas ut under Humlegalan den 5 maj 2023. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.