• - KF i korthet den 11 juni 2024

  • - Tierps kommun bjuds in till FN i New York

  • - Tierps kommun välkomnar nya svenskar

  • - Ny förskola och ombyggnation av Örbyhus skola

  • - Samarbete för fler bostäder

  • - Parkeringövervakning vid Trollsjön

  • - Så nöjda är företagarna med företagsklimatet

  • - KF i korthet den 23 april 2024

  • - Eldning av trädgårdsavfall och majbrasa

  • - Information om Centralskolan

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Förskola och utbildning

Charlotte Ombeni Muganza får utmärkelsen Årets handledare Uppland 2017.

Årets handledare finns i Tierps kommun

Vård- och omsorgscollege Uppland uppmärksammar engagerade och kunniga handledare genom utmärkelsen Årets handledare Uppland. 2017 års mottagare är Charlotte Ombeni Muganza, anställd i Tierps kommun.

Handledarens uppdrag är att handleda elever på gymnasiets vård- och omsorgsprogram samt motsvarande vuxenutbildning inom vård och omsorg. Dit hör även elever som validerar tidigare yrkesutbildningar, anställda på yrkesintroduktionsavtal eller andra nyanställda.

För att bli nominerad till årets handledare ska personen själv vara utbildad på vård- och omsorgsprogrammet. Handledaren ska också ha en handledarutbildning som är godkänd inom Vård- och omsorgscollege.

Årets utmärkelse går till Charlotte Ombeni Muganza. Hon arbetar som undersköterska i hemtjänst östra, Örbyhus i Tierps kommun och överraskades torsdagen den 14 september av företrädare för Vård- och omsorgscollege och sin arbetsgivare.

Växer genom kollegorna

Charlotte Ombeni Muganza kommentar till utmärkelsen är att hon är stolt och glad. Hon vill lyfta fram sitt team som är en viktig del i utmärkelsen.

– Mina kollegor bidrar till att jag får de rätta förutsättningarna att växa i mitt handledarskap, säger hon.

Enhetschef Lotta Flyckt Hultman är den som nominerade sin medarbetare. Hon är stolt över att en av hennes handledare har vunnit priset, men är inte förvånad över utmärkelsen:

– Charlotte är en fantastisk handledare.

Kandidat till nationellt pris

Nomineringen sker och utmärkelserna delas ut i två steg – regionalt och nationellt. Det gör Charlotte Ombeni Muganza till regional kandidat med chans till den nationella utmärkelsen. Vård- och omsorgscollege nationella styrelse utser vinnaren i riket, en utmärkelse som delas ut vid rikskonferensen i Stockholm i den 29 november.

Vård- och omsorgsutbildningarna vid Högbergsskolans ungdomsgymnasium och vuxenutbildningen i Tierp ingår tillsammans med ett tiotal andra utbildare i länet i Vård- och omsorgscollege Uppland.