• - Tufft ekonomiskt läge för kommunen leder till besparingar

  • - Betyget för kommunens företagsklimat fortsätter öka

  • - Så firas studenten 2023

  • - Centralgatan blir tillfälligt dubbelriktad

  • - Bra chefer ger bättre service

  • - Årets medborgarlöfte är signerat

  • - KF i korthet den 25 april 2023

  • - Engagemang för kollegor och kunder kan ge Caroline pris vid Framtidsgalan

  • - Upphandling vinnare i årets NKI-mätning

  • - Ny app för kommunens unga

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Bra tillväxt hos företagen i Tierps kommun

Tierps kommun har den näst bästa tillväxten i länet. Företagen i kommunen visar återigen på en positiv utveckling som gör att kommunen hamnar i toppen vid Synas granskning.

Varje år granskar kreditupplysningsföretaget Syna bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse den kommun där företag har bäst tillväxt i varje län. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. 2019 hamnade Tierps kommun på första plats och i år placeras kommun högt igen. Kommunen är nämligen tvåa i Bästa Tillväxt 2020 i Uppsala län.

– Det är alltid kul när det går bra för våra företag så det är bara att gratulera. Företagen är otroligt viktiga för oss. Nu hoppas vi att företagen fortsätter sin positiva utveckling trots att vi är inne i ett svårt läge med pandemin, säger kommunens näringslivschef Lars Ingeberg.

Tierps kommun jobbar hårt för att skapa bra relationer med företagen i kommunen, göra det enkelt att vara företagare samt hela tiden vara möjliggörare. Genom att ta ansvar vill kommunen hela tiden utvecklas och förbättra arbetet med företagsklimatet för att det ska vara lättare att vara företagare, växa och skapa tillväxt.

– Från politikens sida ser vi positivt på att ännu en gång hamna högt i tillväxtmätningen och att de kontinuerliga förbättringar som sker i kommunens arbete är vad som skapar en bra arena för näringslivet. Kortare handläggningstider och en bra kommunal service förenklar för näringsidkare som vill verka och etablera sig här i vår kommun, säger näringslivsrådets ordförande Emma Lokander (M).

En tabell som visar på vilken plats Tierps kommun kommit de tidigare åren. Tabellen visar att kommunen kom på plats 1 år 2019, plats 7 år 2018, plats 5 år 2017, plats 1 år 2016 och plats 7 år 2015.