• - Tierps kommun välkomnar nya svenskar

  • - Ny förskola och ombyggnation av Örbyhus skola

  • - Samarbete för fler bostäder

  • - Parkeringövervakning vid Trollsjön

  • - Så nöjda är företagarna med företagsklimatet

  • - KF i korthet den 23 april 2024

  • - Eldning av trädgårdsavfall och majbrasa

  • - Information om Centralskolan

  • - Tierps kommun har länets nöjdaste kunder

  • - Strejk avblåst i kommunala verksamheter

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Kommun och politik

Dialogdeltagare vid bord sex: Ann-Marie, Ulla-Marie, Rose-Marie och Per-Arne

En hållbar kommun för hela livet är framtidsmål från Karlholm

Det är inte mindre än sex fullsatta grupper som är samlade när dialogturnén om kommunens nya översiktsplan är i Karlholm. Några av besökarna som är på plats, Ann-Marie, Ulla-Marie, Rose-Marie och Per-Arne, diskuterar kring kommunens möjligheter till utveckling.

På varje bord runt om i lokalen finns en karta över tätorten och det pekas livligt på olika områden som anses vara bäst att utveckla och bevara. Stämningen runt bord nummer sex är trevlig och förslagen duggar tätt.

- Det har varit en bra dialog och övningen med klossar var verkligen jättebra, säger Ann-Marie.

Instämmer gör Ulla-Marie, som också tillägger att det är bra att få ultimatum i övningen och det blir väldigt tydligt när man ser det såhär på en karta, säger hon och lägger handen på kartan som ligger framför.

I hela lokalen råder gott klimat och på sina håll ställer sig några upp för att kunna förmedla sina idéer genom att bättre se och nå över bordet och kartan.

Eniga grupper

Grupperna är eniga på flera punkter, bland annat vikten av att det ska finnas kollektivtrafik och infrastruktur att lita på i kommunen, likaså att kommunen ska vara hållbar för hela livet, med bra förskola, skola och äldrevård. Även bra näringsliv och att det ska vara en kommun som är företagarvänlig för mindre företag.

I några av grupperna pratas det om kulturarvet och att det ska fortsätta att vara levande även om 30 år, satsningen med Kulturarvstrappan i skolan är en viktig del och man vill att den ska finnas kvar.

Fler dialoger på tur

Än är det några stopp kvar av turnén, näst på tur är Skärplinge och Hornbergsgården, datumet är den 16 oktober. Vi vill gärna se massor av besökare och är så nyfikna på hur ni tycker att vår framtida kommun ska se ut. Välkomna!