• - Tierps kommun välkomnar nya svenskar

  • - Tufft ekonomiskt läge för kommunen leder till besparingar

  • - Betyget för kommunens företagsklimat fortsätter öka

  • - Så firas studenten 2023

  • - Centralgatan blir tillfälligt dubbelriktad

  • - Bra chefer ger bättre service

  • - Årets medborgarlöfte är signerat

  • - KF i korthet den 25 april 2023

  • - Engagemang för kollegor och kunder kan ge Caroline pris vid Framtidsgalan

  • - Upphandling vinnare i årets NKI-mätning

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Fritid, kultur och friluftsliv

Medborgare i Tierps kommun vill överraskas av kultur

En önskan som många deltagare på den senaste dialogen om Kulturhuset Möbeln i Tierp uttryckte var möjligheten att ”snubbla” över kultur. Kan Kulturskolan, biblioteket och andra verksamheter inom kultur och fritid ordna vissa aktiviteter på en annan plats i byggnaden, där de blir synliga för fler?

Teman för dialogen 23 oktober var konst, scen och event. Även berättande och litteratur ingick. Deltagarna föreslog att caféet i den tillbyggda entrédelen kan användas för programverksamhet som sopplunch med konstnärssamtal och författarbesök. En annan idé som framfördes var att elever från Kulturskolan kan spela musik på platsen.

Vad visas i kulturhusets ”skyltfönster”?

Vid mötet uttryckte personer på plats att den inglasade delen av tillbyggnaden kommer att vara som ett skyltfönster, där det som finns innanför glasväggen syns väl från utsidan. Föreläsningar och workshoppar var förslag på aktiviteter som kan lyftas fram i caféet – men går det att även visa konst där eller kommer alla utställningar att vara i den nya utställningshallen?

Förslag om systuga och digitalt skapande

När frågan om vilka former av kultur som mötesdeltagarna tycker att Kulturhuset Möbeln ska erbjuda ställdes kom bland annat önskemål om måleri, hantverkskurser, film, teater, musik, dans och bokcirklar upp. De flesta av förslagen som räknats upp här ingår redan i den verksamhet som finns i Möbeln.

Bland idéerna för särskilda satsningar fanns förslag om en multimedia-arena med podd-radio, filmredigering och datorspel. Det talades även om en kostymstudio med systuga.

Även viktigt med större evenemang

Dialogens deltagare tyckte att programverksamheten i Kulturhuset Möbeln ska rymma såväl professionella scenkonstnärer och amatörer som lokala talanger och föreningar. Det fanns också önskemål om att Kulturhuset Möbeln ska kunna ordna större evenemang, där en stor scen används.

Tyck gärna till om Kulturhuset Möbeln

Nästa dialog handlar om utemiljö och omgivning. Den äger rum på Tierps bibliotek 14 december klockan 17.30-18.45. Alla som vill är välkomna att vara med. Idéer och synpunkter kan även lämnas till louise.magnusson@tierp.se eller 0293-21 83 36 eller följande adress:

Tierps kommun
Kultur och fritid
Louise Magnusson
815 80 Tierp