• - KF i korthet den 23 april 2024

  • - Eldning av trädgårdsavfall och majbrasa

  • - Information om Centralskolan

  • - Tierps kommun har länets nöjdaste kunder

  • - Strejk avblåst i kommunala verksamheter

  • - Höga flöden i vattendrag

  • - Tierps kommuns ekonomiska resultat 2023

  • - Underhållsarbete på dammluckor i Karlholm

  • - Ansök om bygglov inför sommarprojekten

  • - Trygghetsvandring i Örbyhus

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Förskola och utbildning

Ny musikprofil på Högbergsskolan till hösten

Högbergsskolan och kulturskolan samarbetar och startar ny musikprofil.

MUSIKPROFIL. Jonas Albonius, rektor på Högbergsskolan här tillsammans med kulturskolepedagogerna Jörgen Borgert, Martin Lindberg och kulturskolechef Fredrik Westergren. Sittande Valle Magnusson, lärare vid kulturskolan.

Högbergsskolan får en ny musikprofil till hösten 2019. Gymnasieelever får då möjlighet att studera musik på skoltid - tack vare ett samarbete med kulturskolan i Tierp.

-Äntligen! Det ska bli jättespännande, säger Valle Magnusson, lärare vid kulturskolan. Han har tillsammans med sina kollegor sett fram emot ett samarbete sedan estetiska programmet lades ned för sex år sedan. Nu blir det verklighet.

I dag har Högbergsskolan en idrottsprofil där elever kan utöva sin sport på schema. Nu får musikintresserade elever möjlighet att fördjupa sig inom musik och ensemble.

-Vi har sett en efterfrågan på estetiska kurser. Sen har vi också ett 30-tal elever som läser estetiska programmet på andra orter. Nu kan vi erbjuda dem ett alternativ på hemmaplan, säger Jonas Albonius.

Kulturskolechef Fredrik Westergren är glad åt samarbetet.

-Vi har ett otroligt rikt kulturliv i kommunen med starka traditioner. Det här samarbetet innebär att vi kan ta till vara på den kompetens vi har bland våra pedagoger, säger han.

Profilen innebär att eleverna läser musik- och ensemblekurser som individuellt val tre timmar per vecka under tre års tid i kulturskolans lokaler på Möblen. Det krävs ingen förkunskap - utan enbart ett musikintresse.

-En gemensam vision vi har är att det ska bli en kulturprofil på Högbergsskolan där vi utökar med dans och teater på sikt, säger Jonas Albonius förhoppningsfullt.

26 januari har Högbergsskolan bjudit in till infoträff där elever och föräldrar kan få information om skolans utbud inför gymnasievalet.