• - KF i korthet den 11 juni 2024

  • - Tierps kommun bjuds in till FN i New York

  • - Tierps kommun välkomnar nya svenskar

  • - Ny förskola och ombyggnation av Örbyhus skola

  • - Samarbete för fler bostäder

  • - Parkeringövervakning vid Trollsjön

  • - Så nöjda är företagarna med företagsklimatet

  • - KF i korthet den 23 april 2024

  • - Eldning av trädgårdsavfall och majbrasa

  • - Information om Centralskolan

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Omsorg och stöd

Symboliskt spadtag för Villa Siggbo den 3 maj 2019 grävdes av kommunstyrelsens ordförande Sara Sjödal (C), flankerad av Joachim Holmberg, Skanska och Ulla Tansen, Vardaga.

Spadtag för äldreboendet Villa Siggbo

Fredagen den 3 maj 2019 togs första spadtaget för Villa Siggbo, ett nytt äldreboende med demensinriktning i centrala Tierp. Det kan ses som starten för planerad expansion längs Siggbobäcken.

Villa Siggbo med adress Tegelbruksgatan ska stå klart sista kvartalet 2020 och med första inflyttning in på det nya året 2021. Boendet byggs av Skanska i nära samverkan med vårdföretaget Vardaga, som kommer att driva boendet. Villa Siggbo får 57 lägenheter, varav Tierps kommun genom upphandling har avtalat om 40 boendeplatser.

– Det här är ett av många boenden vi utvecklar tillsammans med Skanska. Det säger Ulla Tansen, affärsområdeschef Vardaga.

I samband med första spadtaget talade både hon och Joachim Holmberg, Skanskas chef för kommersiella och samhällsnyttiga fastigheter, om att bygga klimatsmart, energieffektivt och enligt Vardagas designmodell för inre miljö.

– Vi arbetar för att göra världen lite bättre, en människa i taget, säger Ulla Tansen och syftar därmed både på verksamhetens innehåll och byggnadens utformning och kvaliteter som betydelsefulla för att nå Vardagas olika mål om ”den goda dagen” för de boende.

Samverkan med utbildning

Kommunstyrelsens ordförande Sara Sjödal (C) välkomnar Vardaga och Skanska som först ut i området Triangelparken och som först ut att bidra med nya lösningar på kommunens demografiska utmaningar.

– Ni blir även en viktig part i vård- och omsorgscollege som är en del av vår gymnasieskola. Och vi måste skärpa till oss i våra egna motsvarande verksamheter, allt för att välfärden ska bli bättre för våra med borgare.

Om Vardaga och Villa Siggbo

Vardaga har omkring hundra äldreboenden i Sverige, varav fyra i Uppsala län. Vid sidan om Villa Siggbo i Tierp bygger företaget ett nytt äldreboende även i Knivsta, som ska stå klart i slutet av 2019. Vardaga är en del av omsorgsföretaget Ambea, med verksamhet även i Norge och Danmark. Företagsgruppens olika delar sysslar med boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Tierps kommun har upphandlat 40 platser i Villa Siggbo, i första hand med en kontraktstid på åtta år och därefter möjlighet till förlängning i två omgångar om fyra respektive tre år.

Modellen visar Villa Siggbo, med Siggbobäcken bakom trädridån och bakom den planerade nya Siggbo Trädgårdsstad. Till vänster befintliga fastigheter på Tegelbruksgatan.