Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Cykla, vandra och paddla

Upplev härliga vandringsleder, promenadstigar och utflyktsmål i norra Uppland. Packa matsäcken och ge dig iväg på en upptäcktsfärd – äventyret finns bakom knuten!

Guide tipsar om utflyktsmål i naturen

En person blickar ut över havet från klipporna.

I Natur- och utflyktsguidenPDF (pdf, 8 MB) får du 24 tips på vackra platser i kommunen. Här ryms bland annat naturreservat, havsbad, slott och vallonbruk.

Guiden tar inte bara upp vad som finns att se framme vid själva besöksmålet, den beskriver även vad som finns att se om det är en bit att vandra till platsen. Flera av besöksmålen kan nås med buss.

Guiden kan hämtas på bland annat badhusen, biblioteken och kommunhuset från början av maj. Vill du ha ett exemplar hemskickat? Mejla till gunilla.strom@tierp.se eller ring till kultur och fritids administration på 0293-21 83 16.

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Tierp Naturguide på arabiska.pdföppnas i nytt fönster 1 MB 2018-06-04 10.52
Tierp Naturguide på engelska.pdföppnas i nytt fönster 622 kB 2018-06-04 10.52
Tierp Naturguide på tyska.pdföppnas i nytt fönster 564 kB 2018-06-04 10.52
Natur- och utflyktsguide.pdföppnas i nytt fönster 8 MB 2017-05-12 13.08

Vandringsleder och naturområden

Vid Nedre Dalälven har älven bildat ett fantastiskt älvlandskap som är grunden till en otrolig artrikedom. I Ledskär vid kusten finns Mellansveriges finaste havstrandängar med en fågelrikedom utan like. Även vid sjöarna, speciellt kring Tämnaren och Vendelsjön, är fågellivet rikt.

Visa en interaktiv karta över vandringsleder och naturområden på helskärmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Häng med ut i naturen!

Vandringar, fjärilssafari, fåglar och kvällspaddlingar. Här kan du ladda ner Upplandsstiftelsens utflyktsprogram vår och sommar 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Glöm inte att ta med en god matsäck på utflykten. Programmet kommer ut två gånger per år, en gång på våren och en gång i början av hösten.

Ge dig ut på skattjakt! Prova geocaching!

Har du sett någon som diskret smyger omkring i stan eller ute i skogen och verkar leta efter något? Ofta på lite underliga platser, i små hål, runt vägskyltar, under stenar eller uppe i träd. Då kanske du har sett en geocachare.

Upplandsstiftelsen har lagt ut cacher i flera av länets smultronställen. Ut och leta!
Så här kommer du igång med geocaching – det är enkelt!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster