30 juni 2017 kl 18.00-19.00

Foto: Tina Axelsson

Modern dans i Grekiska templet

Fredag 30 juni klockan 18.00 bjuds det på dansföreställning i Söderfors! Dansfiket är ett unikt evenemang med dansare och levande musik i det nyrenoverade Grekiska templet.

Koreografen Kathleen Quinlan Zetterberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kommer från New York och tillhör de främsta i världen inom Isadora Duncan-traditionen. Som koreograf har hon arbetat med dans, teater och opera främst i New York och Paris. Nu gör hon en föreställning för "Dansfiket" under en sommarkväll i Söderfors med solisten Lilly Zetterberg och dansare från Lilla Baletten som tillsammans kommer att dansa till musik av den Göteborgsbaserade stråkkvartetten Stråflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilly Zetterberg. Foto: Tina Axelsson

Stråkkvartetten Stråf.

 

Efter föreställningen finns fika till försäljning av Söderfors hembygdsförening och Kathleen och dansarna bjuder in till ett samtal.

Dansfiket arrangeras av MaudsArt och syftar till att skapa intresse, nyfikenhet och förståelse för nutida dans. Isadora Duncan räknas som en av den moderna dansens pionjärer. Hon ville bland annat åstadkomma en återupplivning av den gamla grekiska kördansen och dansade med antika vasbilder som förebild, barfota och ofta endast iklädd en tunn grekisk tunika.

– Vad är väl mer passande än att detta Dansfik presenteras i det Grekiska Templet i Söderfors? Det kan inte bli annat än vackert, säger initiativtagaren till projektet Maud Karlsson som är stolt och glad över att få presentera de skickliga artisterna på en sådan speciell plats.

Engelska parken i Söderfors anlades på 1700-talet. I den lummiga parken uppfördes det Grekiska templet, med Theseustemplet i Aten som förebild. Sedan 2016 är byggnaden renoverad.

Datum: Fredag 30 juni klockan 18:00
Plats: Grekiska templet, Söderfors

Fri entré! Ta med dig din egen picknik eller köp fika på plats av Söderfors hembygdsförening.

Evenemangsinformation
Arrangör MaudsArt, Tierps kommun, Söderfors hembygdsförening
Lokal/plats Grekiska templet
Ort Söderfors