5 juni 2020 - 15 augusti 2020

Torso av Ingvil Stille, foto Lennart Engström

Ingvil Stille - Det är dit

Motiven i Ingvil Stilles verk är återkommande, alltid trofast förvaltade: Ljuset, trädet, stenen, byggnaden, rummet, den stympade människokroppen, under senare år allt fler tecken på naturens lidanden under människans förstörelse, därtill en rörelse i Riktning Kosmos. Och nu: över motivet-bildytan gåtfulla silvriga lod- och våglinjer: inhägnader eller försvarspallisader, armeringar för att hålla världen samman? Där linjerna skär varandra finns kanske fästpunkter för tillvarons koordinater.

Ingvil Stille är född 1938 i Nyköping. Hon studerade vid Konstfackskolan, Gerleborgsskolan och Konstakademien. Ingvil Stille har tilldelats en rad konstnärliga belöningar, deltagit i många tematiska utställningar och framträtt i åtskilliga separatutställningar. Hennes verk finns representerade på många institutioner som förvaltas av kommuner och landsting, liksom av Statens Konstråd. Hon har också som skribent medverkat i meningsutbyten om konstens villkor och roll. Ingvil Stilles hem och ateljé ligger i Ersta, Tierps kommun.

I samband med utställningen lanseras boken Det är dit med Ingvil Stilles bilder och poesi. Finns att köpa för 100 kr på biblioteket i Kulturhuset Möbeln.

Utställningen kommer inte att invigas med en vernissage men konsthallen kommer att hållas öppen under Kulturhuset Möbelns ordinarie öppettider. Välkommen!

Evenemangsinformation
Arrangör Tierps kommun
E-post kultur-fritid@tierp.se
Lokal/plats Konsthallen Kulturhuset Möbeln
Ort Tierp