18 januari 2021 - 15 maj 2021

Fredrik Strid

Svart låda med svarta svampar på

Verket Black Box

En utställning om naturens kraft. Konstnären Fredrik Strid undersöker svamparnas väsen som en framgångsrik och betydelsefull art. Genom skulpturer artikuleras en balansakt som utspelar sig i ett tillstånd mellan liv och död. Ur det förkolnade frammanas nya existenser.

Om konstnären
Konstnären Fredrik Strid (f.1973) arbetar främst med skulptur och hans verk speglar en passionerad nyfikenhet till naturen. Ofta möts konceptuella och taktila strategier i hans skulpturer, det kan röra sig om en fågel som byter sin kropp till stearin, eller en blixt som svajar likt ett träd. Genom mångbottnade och poetiskt mättade konstverk vrider och vänder han på relationen mellan naturvärlden och vår kultur.

Fredrik Strid har sin ateljé i Persbo studio och 2019 mottog han Tierp kommuns arbetsstipendium för konstnärer.

Verket (Black Box) har tillkommit i samarbete med Konstfrämjandet Uppland och är del av det interregionala konstprojektet Skogen mellan oss.

Alla Kultur och fritids aktiviteter följer Folkhälsomyndighetens aktuella råd och kan därför komma att ändras med kort varsel. För mer information kontakta kultur-fritid@tierp.se och följ facebooksidan Kulturhuset Möbeln för aktuell information.

Evenemangsinformation
Arrangör Tierps kommun
E-post kultur-fritid@tierp.se
Lokal/plats Kulturhuset Möbeln
Ort Tierp