Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Hälsodagen 11 maj — aktiv dag för alla

Välkommen till en familjedag i hälsans tecken!

Under Hälsodagen den 11 maj klockan 10–14 öppnar vi upp hela Vegavallen och bjuder på föreläsningar, mässa, tävlingar och aktiviteter för alla. Syftet är att synliggöra vad det finns för möjligheter till ett rikt liv i Tierp och att det finns många olika sätt att vara aktiv på.

Program – reservation för ev. ändringar

Kl 10.30-11.30 Familjelördag: Mitt jobb: Fotograf

Från 4 år. Ylva-Li Niggeman från Studio Li berättar om sitt yrke. Ta gärna med kamera eller mobiltelefon och testa själv!

Kl 11.00-11.45 Lilla Vegavallsloppet med Tierps IF Friidrott

Loppet för alla! Spring, jogga, gå eller rulla (med rullande hjälpmedel eller stavar). Välj mellan sträckorna ca 500 m eller 1000 m. Loppet är öppet för alla åldrar, från de allra minsta och uppåt.

Anmälan, betalning och nummerlappsutdelning på plats mellan klockan 10.30-10.45. Gemensam start i olika startgrupper klockan 11.00. Ingen tidtagning. Deltagaravgift 80 kr. Efter avslutat lopp blir det prisutdelning med medalj till alla deltagare. För mer info om loppet och anmälan: www.tierpsiffriidrott.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kl 12.00-12.45 Föreläsning med Sivan Jansson: Naturens läkande kraft

Bara att vistas fem minuter i naturen gör att stressnivån i kroppen sjunker. Hur påverkar naturen oss, kan vi använda naturen till att bli friskare? Forskning visar att naturen har en läkande kraft. Själv har jag fiskat mig friskare, säger Sivan Jansson, flugfiskeinstruktör. Sivans fiskelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kl 13.00-13.15 Prisutdelning

Kulturpris, Årets Eldsjäl, Arbetsstipendium och Miljöpris.

Utställare - tävlingar och prova-på hela dagen mellan klockan 10.00-14.00

Tierps If fl 16 Vi säljer nyttigheter som fröknäcke och granola samt blomgrupper för att spara in till Gothia cup i sommar. Testa även vårt bollplank!

Tierpsfriskvårdmassör Woralak Chootip erbjuder massage - friskvårds­massage eller fotmassage i 15 minuter för 100 kr.

Energi- och klimatrådgivningen i Uppsala län Kom och testa vår generator­cykel och lär dig mer om hur energi fungerar! Vi svarar också på frågor om t.ex. uppvärmning, solceller, laddboxar m.m.

Naturkontoret och Kultur och fritid Lär känna kommunens naturreservat och smultronställen och få information om LONA-projekt. Vi svarar också på frågor om naturen i kommunen och ger tips på friluftsaktiviteter.

Kris och beredskap, Tierps kommun Lär dig krisberedskap i form av "krislådan". Träffa kommunens säkerhetsstrateg och Lottakåren!

Upplev Tierp! Inspireras och tävla tillsammans med Tierps kommun och Tierpsbyggen.

Miljö- och hälsoskyddsenheten, Tierps kommun Information om ”Stoppa kemikalieonödan” samt om hur du kan minska din plastanvändning.

Tierps Cykelklubb Välkommen att testa olika typer av cykel; MTB, racer och tempocykel. Tierps cykelklubb vänder sig till både barn och vuxna som tycker om att cykla.

Aktivera Tierp Hälsa på oss och få mer information om vår förening och våra gruppträningspass. Testa träningsredskap och var med i en tävling och vinn fina priser!

Svenska föreningen för Falun Dafa Vi visar några övningar och ger möjlighet att prova-på Qi Gong. Metoden handlar om att ”Kultivera enligt sanning, godhet, tålamod” och passar för alla, ung som gammal.

Tierps bibliotek Ta en titt på bibliotekets smakprov av sitt utbud på litteratur om hälsa! Utforska, inspireras och låna böcker på plats.

Tierps Naturskola Besök vår tältkåta och prova på att slöjda, tälja och att göra smycken. Baka och grädda pinnbröd över öppen eld vid vårt bakbord, spela vårbingo i skogen och testa andra friluftsaktiviteter. För alla åldrar och under uppsikt av förälder.

Tierps SOK Prova på orientering! Vi har satt upp en enklare orienteringsbana för stora och små.

Nordupplands AIF-79 (NAIF-79) Testa vår utmaning: ta dig runt en liten slinga två gånger och försök ha så lika tid på de båda varven som möjligt! Fråga oss om vår förening och varför inte anmäla dig till John Brobergs Minne - motion och gemenskap?

Naturskyddsföreningen Tierp Upptäck naturen! Med Natursnokarna tittar vi på naturen genom lupp, upptäcker fåglar på nära håll med kikare, bygg ett bihotell, få tips på vilka växter bin och fjärilar gillar och gå vår tipsrunda.

Studiefrämjandet Uppsalaregionen Välkommen att få information om Studiefrämjandet, våra medlems­organisationer (t.ex. STF, Naturskydds­föreningen m.fl.) samt våra och deras aktiviteter. Tävla i vår gissa bajset-tävling!  

Tierps Brukshundklubb Träffa hundar och lär dig mer om vår verksamhet.

Örbyhus golfklubb Testa på golf hos oss och få information om hur du kan börja spela eller utveckla dina färdigheter i golf.

Örbyhus idrottsförening Prova-på friidrott och hinderbana från vår Bamse­gympa! Hos oss får du också testa på hopphinder, tunnel och balans.

Baden och Fritidsbanken Informerar om kommunens olika badmöjligheter. Lämna in till Fritidsbanken eller spana in vad det finns att låna.

Seniorporten Information om Senior­porten och sommarens evenemang på Laxön och Restaurang Kungsådran. Var med och tävla om fina priser!

Grillplats Om vädret tillåter kommer det att finnas möjlighet att grilla.

Tierps IF Friidrott Kioskförsäljning hela dagen i Vegavallens café!

Vill du ha mer information?

Kontakta arrangörerna från Tierps kommun:

Gunilla Ström, fritidsintendent
Telefon: 0294-21 83 24

Lena Wänkkö, koordinator Näringsliv och turism
Telefon: 0294-21 86 26

 Louise Magnusson, kultursekreterare
Telefon: 0294-21 83 36