Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Tierpsklassikern

Vill du göra Tierpsklassikern 2018? Då behöver du klara tre moment: läsa en klassiker, ta ett simmärke på något av badhusen i Tierps kommun och springa ett lopp. Tierpsklassikern finns i olika nivåer för alla åldrar. Hela familjen kan delta.

Hoppa på 5 maj eller senare

Utmaningen kan genomföras från 5 maj, då det går att låna en klassiker från pop up-biblioteket på Vegavallen i Tierp och delta i Lilla Vegavallsloppet. Observera att det är startavgift till loppet. Läs mer vid ”Spring ett lopp” nedan.

Tierpsklassikern pågår året ut, så det finns möjlighet att hoppa på efter 5 maj, men håll koll på loppen så du hinner springa ett av dem.

Samla stämplar

För varje moment du klarar får du en stämpel på ett kort som du kan hämta på biblioteken, badhusen och på plats vid de lopp som ingår i Tierpsklassikern. Kortet är kostnadsfritt. När du har fått tre stämplar kan du lösa in kortet och få en pin. Välkommen till biblioteken, badhusen och ut i motionsspåren!

1. Läs en klassiker

Ett av momenten i Tierpsklassikern är att läsa eller lyssna på en klassiker. Det kan vara en egen bok eller en bok som du lånar på biblioteket. Barn kan läsa själva eller ha någon som läser för dem. Det går även bra att lyssna på en klassiker som ljudbok eller talbok. Vet du om att biblioteket även har böcker för personer med funktionsnedsättning? Fråga gärna om Tierpsklassikern på biblioteken i Tierps kommun, så får du hjälp att hitta läsning som passar dig.

När du har läst eller lyssnat på en klassiker ber du personalen på biblioteket att få en stämpel på ditt kort för Tierpsklassikern. Om du inte har ett kort sedan tidigare kan du få det kostnadsfritt på biblioteken i Tierps kommun.

2. Ta ett simmärke

Om du är med i Tierpsklassikern ingår det i utmaningen att ta ett simmärke på något av badhusen i Tierps kommun. Observera att det är entréavgift till badhusen. Om du vill ta ett simmärke kontaktar du personalen på badhuset, så finns det någon med och ser om du klarar utmaningen. När du har klarat ditt simmärke får du en stämpel på ditt kort för Tierpsklassikern. Om du inte har ett kort sedan tidigare kan du få det kostnadsfritt på badhuset. Observera att det är valfritt om du vill köpa ett simmärke när du klarat utmaningen. Det räcker att någon sett dig klara utmaningen.

Du kan välja bland följande:

 • Bläckfisken eller Guldfisken. Om du vill ta Bläckfisken simmar du 5 meter. För att ta Guldfisken ska du simma 25 meter och dyka från kanten.
 • Simma 200 meter och ta Simborgarmärket.
 • Simma minst 1000 meter och ta Kilometermärket.

3. Spring ett lopp

För att klara Tierpsklassikern behöver du genomföra ett lopp. När du har klarat loppet får du en stämpel på ditt kort för Tierpsklassikern. Om du inte har ett kort sedan tidigare kan du få det kostnadsfritt på plats vid de lopp som ingår i Tierpsklassikern. Observera att startavgift kan förekomma.

Nivå 1

 • Lilla Vegavallsloppet på Vegavallen i Tierp 5 maj (välj cirka 500 meter eller 1 kilometer). Arrangör: TIF.
 • Barnens John Brobergs på Vegavallen i Tierp 30 augusti klockan 18.00 (1,5 kilometer). För barn och unga upp till 12 år. Ej laganmälan. Gå, lunka eller spring! Det finns möjlighet att betala en frivillig startavgift. Vid betalning går pengarna till Lions arbete för barn och ungdomar. Om du betalar startavgift ska detta ske antingen i samband med föranmälan eller på plats vid loppet senast en timme innan start. Vid frågor kontakta springjbm@gmail.com
  Gå till anmälan på John Brobergs Minnes webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Arrangör: NAIF-79 och Lions.
 • Nordupplandsmästerskapen på Vegavallen i Tierp 3 oktober (2 kilometer). För barn och unga 13 år och yngre (födda 2005-). Spring, gå eller delta i rullstol (men då behöver någon dra – det är ett terränglopp). Anmälan på plats i klubbrummet klockan 18.15–18.45. Startavgift 50 kr/deltagare, som betalas på plats med Swish. Första starttiden är cirka klockan 19.00. Vid frågor ring 073-985 24 27. Läs mer på idrottonline.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Arrangör: TIF.

Nivå 2

 • Gå, lunka eller löp! (John Brobergs Minne) på Vegavallen i Tierp 30 augusti klockan 18.30 (5 kilometer). För barn, ungdomar och vuxna. Möjlighet att anmäla lag. Det går bra att använda gåstavar eller ta med barnvagnen. Startavgift på 150 respektive 200 kronor som avser tidig respektive sen anmälan. Betalning sker antingen i samband med föranmälan eller på plats vid loppet senast en timme innan start. Vid frågor kontakta springjbm@gmail.com Gå till anmälan på John Brobergs Minnes webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Arrangör: NAIF-79.
 • Nordupplandsmästerskapen på Vegavallen i Tierp 3 oktober (2,5 kilometer). För unga som är 14-15 år (födda 2003-2004) samt 16-19 år (födda 1999-2002). Spring, gå eller delta i rullstol (men då behöver någon dra – det är ett terränglopp). Anmälan på plats i klubbrummet klockan 18.15–18.45. Startavgift 50 kr/deltagare, som betalas på plats med Swish. Första starttiden är cirka klockan 19.10. Vid frågor ring 073-985 24 27.
  Läs mer på idrottonline.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Arrangör: TIF.

Nivå 3

 • John Brobergs Minne på Vegavallen i Tierp 30 augusti klockan 18.30 (valfri klass 10 kilometer). Möjlighet att anmäla lag. Startavgift på 150 kronor eller 200 kronor som avser tidig respektive sen anmälan. Betalning sker antingen i samband med föranmälan eller på plats vid loppet senast en timme innan start. Vid frågor kontakta springjbm@gmail.com
  Gå till anmälan på John Brobergs Minnes webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Arrangör: NAIF-79.
  Klasser: Män Tävling JBM, Kvinnor Tävling, Veteranmilen Herr och Dam 40+, samt Herr och Dam 50+, Kvinnor och Män Motion
 • Nordupplandsmästerskapen på Vegavallen i Tierp 3 oktober (5 kilometer). För vuxna. Spring, gå eller delta i rullstol (men då behöver någon dra – det är ett terränglopp). Anmälan på plats i klubbrummet klockan 18.15–18.45. Startavgift 50 kr/deltagare, som betalas på plats med Swish. Starttid är cirka klockan 19.25. Vid frågor ring 073-985 24 27. Läs mer på idrottonline.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Arrangör: TIF.

Arrangörer: Tierps kommun, NAIF, TIF och Lions.