Tillgänglighetsanpassade bad

Aspenbadet och Vendelbadets inomhusbad

Aspenbadet

Runt hela bassängområdet finns en bred gång och rullstolar kan ta sig fram i hela badet. Lift finns vid både stora 25-meters bassängen och lilla bassängen, så att du kan komma ner i bassängen även om du har svårt att gå.

Utanför ingångarna till omklädningsrummen finns två rullatorer att låna in i simhallen. Du har också möjlighet till enskilt omklädesrum och duschstolar finns att låna.

Vendelbadet

På Vendelbadet finns en fast lift och duschstolar att tillgå. Det finns inte möjlighet till enskilt omklädningsrum.

Naturbaden

Låna badrullstol och bada vid naturbaden

Badrullstol finns att låna på Vendelbadet att ta med till valfritt naturbad. Bokas via Vendelbadet 0293-21 96 30.

Tillgänglighetsanpassat naturbad i Mehedeby

Badet i Mehedeby är tillgänglighetsanpassat så att personer med fysiska funktionsvariationer lättare ska kunna ta sig ner i vattnet.

En asfaltsslinga leder från parkeringen ner till en ramp som går ut till en plattform. På rampen går det bra att åka med rullstol och räckena gör det också lättare att gå ner i vattnet för dem som behöver stöd att hålla sig i.

Mehedebybadet ligger vid Dalälvens strand ca 1 km från Upptågets station.

Tillgänglighetsanpassning vid Mehedeby naturbad 

Tillgänglighetsanpassning vid Mehedeby naturbad

Tillgänglighetsanpassad brygga vid Strömabadet

Vid Strömabadet, Tobo, finns en anpassad brygga för rörelsehindrade med kant på 10 cm och bred ramp ut. Här finns också tillgänglig torrtoalett, badplats, bryggor, eldstad, tillgänglig fiskebrygga. Läs mer om Strömabadet på Upplandsstiftelsens sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.