Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Tillgänglighetsanpassade bad

Badhus

Aspenbadet

Runt hela bassängområdet finns en bred gång och rullstolar kan ta sig fram i hela badet. Lift finns vid både stora 25-meters bassängen och lilla bassängen, så att du kan komma ner i bassängen även om du har svårt att gå.

Utanför ingångarna till omklädningsrummen finns två rullatorer att låna in i simhallen. Du har också möjlighet till enskilt omklädningsrum, duschstolar och duschrullstolar finns att låna.

Vendelbadet

På Vendelbadet finns en fast lift, duschstolar och duschrullstolar att tillgå. Det finns inte möjlighet till enskilt omklädningsrum.

Naturbaden

Trollsjön, Tierp

Vid Trollsjön finns en rullstolsramp ner i vattnet. Den är även lämplig för den som vill ha en ledstång att hålla sig i när man går ner i vattnet. Vägen ner till rampen sluttar kraftigt och underlaget är sand.

Mehedebybadet, Mehedeby

Badet i Mehedeby är tillgänglighetsanpassat så att personer med fysiska funktionsvariationer lättare ska kunna ta sig ner i vattnet.

En asfaltsslinga leder från parkeringen ner till en ramp som går ut till en plattform. På rampen går det bra att åka med rullstol och räckena gör det också lättare att gå ner i vattnet för dem som behöver stöd att hålla sig i.

Mehedebybadet ligger vid Dalälvens strand ca 1 km från Upptågets station.

Strömabadet, Tobo

Vid Strömabadet, Tobo, finns en anpassad brygga för rörelsehindrade med kant på 10 cm och bred ramp ut. Här finns också tillgänglig torrtoalett, badplats, bryggor, eldstad, tillgänglig fiskebrygga. Läs mer om Strömabadet på Upplandsstiftelsens sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Låna badrullstol

Badrullstolar finns att låna för att ta med till valfritt friluftsbad. Dessa bokas på
Vendelbadet, 0293-21 96 30, eller på Fritidsbanken, 0293-218492.

På Ängskärs havsbad finns en badrullstol att låna vid campingens reception. Campingen ligger i anslutning till badet.