Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Naturbad

I Tierps kommun finns det ett antal friluftsbad i å, sjö och utmed kusten, att välja på för den badsugne. Vi har också Trollsjön, som bröts fram ur en bergtäkt i samband med E4:ans nya sträckning.

Visa en interaktiv karta över badenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på helskärm.

Visa en interaktiv karta över badenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på helskärm.

Skötseln av baden utförs av olika föreningar.

Tillgänglighetsanpassade bad

Badrullstol finns att låna på Vendelbadet att ta med till valfritt naturbad. Bokas via Vendelbadet 0293-21 96 30.

Strömarbadet och badet i Mehedeby är tillgänglighetsanpassade så att personer med fysiska funktionsvariationer lättare ska kunna ta sig ner i vattnet. Läs mer på sidan Tillgänglighetsanpassade bad.

Var får hundar och hästar bada?

Du får bada din hund i alla sjöar och vattendrag samt i havet, men inte på offentliga badplatser enligt Tierps kommuns lokala ordningsföreskrifterPDF (pdf, 1 MB). Hundar får heller inte bada på platser som ingår i fågelskyddsområden. Vid Ängskärs havsbad finns ett särskilt hundbad.

Hästar omfattas inte av de lokala ordningsföreskrifterna, men hästar rör ofta om vattnet så att det blir grumligt och de bajsar gärna i vattnet. Det innebär att det finns en större risk för att det blir en olägenhet för människors hälsa. Det är alltså inte lämpligt att du badar din häst på samma plats där det normalt badar människor. Som ryttare behöver du visa stor hänsyn när du rider i skog och mark, särskilt kring sjöar, vattendrag och kuststräckor där marken kan vara mjukare och risken för markskador är stor.

Visa hänsyn!

Häst- och hundägare bör alltid ta hänsyn till andra badande. Hundar ska hållas kopplade under perioden 1 mars till 20 augusti och även i vattnet måste hunden hållas under kontroll. Detta för att minska risken för att häckande fåglar och djurungar störs under vår och sommar, samt för att visa hänsyn mot andra människor som vistas i naturen.