Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Bussresor till Konst på väg

Under två dagar i påsk finns möjligheten att åka med på våra bussresor till konst på väg från Uppsala och besöka några av konstrundans absoluta höjdpunkter.

Tillsammans med andra konstintresserade så åker vi ut på vägarna med egen buss och besöker utställare längs vägen. Du reser miljövänligt och tar dig till platser dit lokaltrafiken inte når. Du kan lämna bilen hemma och du slipper leta parkeringar och stå i matköer.

Påskdagen, 1 april

Förmiddagsfika i Gryttjom där vi besöker Hans Walls fotoutställning. Vi reser vidare till Stav där Helén Wikforss visar sin keramik och ateljé. Lunch intas i Lövstabruk där vi på egen hand besöker alla utställare som finns i bruket. Det sista stoppet under dagen är hemma hos smeden Jan Mattsson i Ralbo som både visar, säljer och demonstrerar smide. Här finns även eftermiddagsfika med kaffe och kaka.

Annandag Påsk, 2 april

Förmiddagsfika vid Eric Sahlströms institutet i Tobo. Efter fikat finns tid att besöka alla utställare. Vi åker till glasblåsarna Rundlöf & Mellhus som även demonstrerar glasblåsning under besöket. Resan går vidare till Örbyhus slottsområde där vi äter lunch och besöker utställarna på egen hand. Resan avslutas vid Österbybruks herrgårdsområde och besök vid Konst Påsk. Här finns även kaffe och kaka.

Tider
Avresa från Uppsala 09.30, åter i Uppsala 17.45. Av och påstigning Storgatan (framför Uppsala Konsert & Kongress)

Bokning och mer info
www.bokauppland.com länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0295-203 00