Maria Grudéus

Utställare

Tierp

Långfredag, Påskafton, Påskdagen, Annandag påsk

Gömställe, akvarell, 105x75 cm

Gömställe, akvarell, 105x75 cm

Om utställningen

Från marken till skyn

Årets utställning har jag tillsammans med Sigrìður Huld Ingvarsdóttir. Gemensamt för våra verk är att de handlar om rötter och ursprung och att de speglar naturen från marknivå hela vägen upp till skyn. Där ryms både stillhet och flyktig rörelse.

Mina verk, i akvarell, visar skogen. Det är en plats för eftertänksamhet och närvaro. En plats att vara hemma i och som bjuder in till nyfikenhet och upptäckarglädje.

Det är extra roligt att ställa ut just i Bäcklösen då skogen jag lekte i som barn endast är några hundra meter bort. Där har jag mina rötter och min inspirationskälla.

Jag jobbar med akvarellmåleri och har en konstnärlig verksamhet sedan sju år tillbaka. Är född i Gävle, har vuxit upp i Ordsbo som är nästgårds med Bäcklösen och bor numera i Uppsala.

När jag målar kan jag visa platsen så som jag upplever den. Att arbeta med akvarell är att jobba med mycket vatten och intuition. Att studera hur pigmenten flockas och omformas, hur blomningar uppkommer blir i sig en upptäcktsfärd. Genom skapandet av bilderna uttrycks min längtan efter nya utmaningar och att hitta det vackra i det lilla.

Karta

Utställningslokal

Lokal: Bygdegården Bäcklösen
Adress: Bäcklösen 122, Tierp

Närmaste busshållplats: Harsbo vägskäl (Bäcklösen) (ca. 200 m ifrån)

Tillgänglighet:
Anpassad för rullstolsburna, Det finns handikapptoalett, Anpassad för hörselskadade