Ulrika Rundlöf & Anders Melhus

Utställare

Tobo

Långfredag, Påskafton, Påskdagen, Annandag påsk

Fjärilsfat med ställning, munblåst glas, 30 cm

Fjärilsfat med ställning, munblåst glas, 30 cm

Om utställningen

Glasblåsarna Ulrika Rundlöf och Anders Melhus visar i sin utställning dom glasföremål dom har jobbat med under det gångna året. Här visas ett brett spektrum av prydnads och bruksföremål, med tydlig fokus på färg och reflektion.

Du får även uppleva magin av den flytande glasmassan!
I hettan från ugnarna tillverkar dom sina föremål från början till slut. Glaset ligger flytande i smältugnen i 1100 grader. Från den flytande massan skapar dom sina glas genom formning, färgning och uppblåsning.

Vårt intresse för genuint hantverk och fascinationen för materialet, ledde oss båda till glasutbildningen i Orrefors. Vi träffades där 2004 och blev ett par. Vi jobbade efter samma vision om att bygga upp en egen glashytta, för att kunna ha friheten att skapa vårt eget glas, och få utlopp för vår egen kreativitet. 2008 stod glashyttan och bruksbutiken färdig. I år har vi varit i gång i 14 år, vi har haft mycket roligt, stundvis jobbigt och bränt fingrarna ett antal gånger!

Med traditionella tekniker formar och färgar vi glaset till prydnads och bruksföremål. Ljus och reflektion, transparens och färgspel är viktiga ingredienser när vi skapar. Vi inspireras mest av glasmassan och dess egenskaper. Vi försöker att vara följsamma och lyhörda mot glaset. Utnyttja glasets förmåga att släppa genom ljus och reflektera ljus. Vi älskar det vi gör, och vi gör det med kärlek!

Karta

Utställningslokal

Lokal: Glashyttan
Adress: Agnebo 103, Tobo

Tillgänglighet:
Anpassad för rullstolsburna