Hanna Tingsgård

Konstform: Akvarell, Olja/akryl, Trä

Utställningsort: Gällbo/Väla

Moa-Art Gallery, Väla 120, 819 61 Skärplinge

Tillgänglighet: Lokalen är inte tillgänglighetsanpassad

Den hemliga trädgården, akryl, 120x100 cm, 2020, Hanna Tingsgård

Den hemliga trädgården, akryl, 120x100 cm, 2020, Hanna Tingsgård

"Jag är konstnär utbildad vid Konstfack, måleri är mitt huvudsakliga medium och jag har en stor ateljé hemma.

Jag har ställt ut både i Sverige och internationellt, tex på Artforum Berlin, Milliken Gallery, Cornelia Sojdelius Gallery, Kulturhuset och Market i Stockholm, för att nämna några ställen.

När jag målar sjunger mitt hjärta! I målningarna skildrar jag själsliga tillstånd genom symboler som rosor, svanar, döskallar och duvor i transparenta pastellfärger, de berättar om uppvaknande, död, kärlek och pånyttfödelse. Kontraster fascinerar mig och jag tycker om att ställa skira färgstråk mot tydliga teckningar. Jag älskar också glitter, skimmer, pärlemor, mytologi och magi. Sjöjungfrur vävs samman med andliga symboler och vackra landskap. Målningarna ger nycklar till tolkningar, men aldrig entydiga svar, bilderna skall helst tala till betraktarens hjärta! Att skildra en trollslända som fångar regnbågens alla färger i sina glittrande vingar ger mig stor glädje som jag hoppas kunna dela med mig av.

Till mina betraktare önskar jag också kunna skänka en stunds frid och glädje. Att få glömma världenes oro och larm för en kort sekund och komma ihåg själens helande kraft!

Jag deltar för första gången i Konst På Väg och gläds åt att vara med, jag kommer medverka med 3-4 stora målningar, några mindre och ett grafiskt tryck i begränsad upplaga."

Instagram: @missmilou3000 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.