Konst på Salsta slott

I år samarbetar Konst på väg med våra grannar Salsta slott!
15–18 april klockan 11:00–16:00 är slottet är öppet med konstutställningar av Olof Bendz, Karin Wijk, Sari Palmroth och The Art of Zhen Shan Ren.

Adress: Salsta slott, Lena Salsta 63, 743 92 Vattholma

Tillgänglighet: Handikapptoalett finns i lokalen

Nära havet, olja, 100x100 cm, 2019, Olof Bendz

Nära havet, olja, 100x100 cm, 2019, Olof Bendz

Olof Bendz

Konstform: Akvarell, Olja/akryl, Teckning

Olof Bendz är född 1949 och har efter utbildning vid Konstfackskolan 1970 - 74 arbetat som bildlärare i Upplands Väsby och Bålsta och tidigare haft ett 20 - tal utställningar. Olof beskriver sin konst: "I mina teckningar och målningar är det främst tre element som bygger upp bilderna. Först det livgivande vattnet, därefter lagringarna från andra tider och miljöer, och sist men inte minst ett vemod som i sig är en kombination av drömmar, längtan och minnen.

I teckningarnas mikrokosmos och detaljskärpa, försöker jag närma mig en undflyende verklighet - en jordisk drömvärld. Att uttrycka sig i bild är för mig ett sätt att leva och formulera sig - jag är kanske i grund och botten en romantiker."

Webb: olofbendz.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verk av Sari Palmroth

Verk av Sari Palmroth

Sari Palmroth

Konstform: Olja/akryl

Sari Palmroth är född 1981 och bosatt i Björklinge. Hennes oljemålningar är ofta gjorda på smörpapper, vilket ger oljan möjlighet att glida runt på underlaget.

Webb: saripalmroth.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

The Art of Zhen Shan Ren

The Art of Zhen Shan Ren

The Art of Zhen Shan Ren

Konstform: Olja/akryl

Sanningens, Godhetens och Tålamodets konst är en utställning av kinesiska konstnärer i exil som bland annat var huvudutställare på Skandinaviens största konstmässa Art Nordic i Köpenhamn 2014 och har visats 900 gånger, i 50 länder på 5 kontinenter, med mycket goda vitsord kring hur konstnärerna berör utifrån eget upplevt lidande.

Webb: konstochkultur.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karin Wijk

Karin Wijk

Karin Wijk

Konstform: Foto

Karin Wijk är född 1973 och bosatt i Skyttorp. Hennes fotoutställning visar främst bilder från Fyrisån i Skyttorp och längs Salstaleden.

Webb: karinwijk.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.