Sigríður Huld Ingvarsdóttir

Utställare

Tierp

Långfredag, Påskafton, Påskdagen, Annandag påsk

Tre målade kråkor

Lunchpaus, akvarell, 57x38 cm, 2022

Tre målade kråkor

Lunchpaus, akvarell, 57x38 cm, 2022

Om utställningen

Från marken till skyn

Årets utställning har jag tillsammans med Maria Grudéus. Gemensamt för våra verk är att de handlar om rötter och ursprung och att de speglar naturen från marknivå hela vägen upp till skyn. Där ryms både stillhet och flyktig rörelse.

Mitt konstnärskap präglas av lust och nyfikenhet till att visa mina upplevelser av naturen och fånga ett ögonblick med djuren. Jag undersöker hur de lever tillsammans med oss i världen som vi människor har skapat. Genom hela min uppväxt på en fårgård har djur levt i min själ och påverkat hur jag tänker och bemöter världen.

Jag jobbar parallellt med olika konstnärliga tekniker som till exempel måleri, olja på duk, akvarell och installation. De som nu har fascinerat mig mycket är fåglarna som många kanske inte tycker så mycket om. Kajor, duvor, skator, kråkor och gråsparvar. Jag är starkt påverkad av hur mycket skräp vi människor lämnar omkring oss och jag har försökt lägga märke på hur det påverkar djurlivet. Det ger både positiva och negativa effekter för fåglarna. Soptunnor blir en naturlig mötesplats för en kaja. Med hjälp av dessa mänskliga lämningar skapar jag narrativ, en historia i målningarna. Klotter, skräp och borttappade saker berätta någonting om mitt liv eller vad som pågår i samhället runt omkring mig.

Mitt måleri är klassiskt och mycket naturtroget, det tillsammans med allt det fula runtomkring ger en slags dissonans. Det vackra och det fula möts i samma bild. I år ställer jag ut akvareller av fåglar både i landskap och stadsmiljön tillsammans med verk av isländska hästen.

Karta

Utställningslokal

Lokal: Bygdegården Bäcklösen
Adress: Bäcklösen 122, Tierp

Närmaste busshållplats: Harsbo vägskäl (Bäcklösen) (ca. 200 m ifrån)

Tillgänglighet:
Anpassad för rullstolsburna, Det finns handikapptoalett, Anpassad för hörselskadade