Sigríður Huld Ingvarsdóttir

Utställare

Tierp

Långfredag, Påskafton, Påskdagen, Annandag påsk

Rifrildið - Argumentet, akvarell, 31x24 cm

Rifrildið - Argumentet, akvarell, 31x24 cm

Om utställningen

Från marken till skyn
Årets utställning har jag tillsammans med Maria Grudéus i Bygdegården Bäcklösen och vi ställer ut akvareller och oljemålningar. Gemensamt för verken är att de handlar om våran rötter och ursprung och att de speglar naturen från marknivå hela vägen upp till skyn. Där ryms båda stillhet och flyktig rörelse.
Jag ställer ut akvareller av fåglar båda i naturen och stadsmiljön samt och oljemålningar av springande får i kargt isländskt landskap.

Mitt konstnärskap präglas av lust och nyfikenhet till att visa mina uppleves av naturen och fånga ett ögonblick med djuren. Genom hela min uppväxt på en gård har djur levt i min själ och påverkad hur jag tänker och bemöter världen. De är en del av mig.
Verken ska kännas levande och nära, nästan så att en kan höra fåglarna sjunga och flaxa med vingarna, känna värmen från fårskinnet, den mjuka pälsen mot fingertopparna.
De som nu har fascinerat mig mycket är fåglarna som många kanske inte tycker så mycket om. Kajor, duvor, skator, kråkor och gråsparvar. Jag är starkt påverkad av hur mycket skräp vi människor lämnar omkring oss och jag har försökt lägga märke på hur det påverkar djurlivet. Det ger både positiva och negativa effekter för fåglarna. Soptunnor blir en naturlig mötesplats för en kaja. Med hjälp av dessa mänskliga lämningarna skapar jag narrativ, en historia i målningarna. Klotter, skräp och borttappade saker berätta någonting om mitt liv eller vad pågår i samhället runt om kring mig.
Mitt måleri är klassiskt och mycket naturtroget, det tillsammans med allt det fula runtomkring ger en slags dissonans. Det vackra och det fula möts i samma bild.

Karta

Utställningslokal

Lokal: Bygdegården Bäcklösen
Adress: Bäcklösen 122, Tierp

Närmaste busshållplats: Harsbo vägskäl (Bäcklösen) (ca. 200 m ifrån)

Tillgänglighet:
Anpassad för rullstolsburna, Det finns handikapptoalett, Anpassad för hörselskadade