Marcel van Helvoort

Utställare, Mat och dryck

Tobo

Långfredag, Påskafton, Påskdagen, Annandag påsk

Mörk bild under vatten

Under the ice, Analog zone plate photography, 40x60 cm, 2023

Mörk bild under vatten

Under the ice, Analog zone plate photography, 40x60 cm, 2023

Om utställningen

På vår gård kommer vi att ha tre andra fantastiska utställare med oss - två konstnärer och en skicklig klädesdesigner. Deras unika konstnärliga verk kommer att komplettera mina egna skapelser och skapa en varierad utställning för besökarna att utforska.

För dem som önskar en avkopplande paus kommer vi även att erbjuda ett mindre fik där du kan njuta av enklare mat och fika. Vi hoppas att skapa en avslappnad atmosfär där besökarna kan koppla av och ta in den kreativa energin på gården. Vi ser fram emot att dela denna dag med er och hoppas att ni kommer att njuta av konsten och atmosfären.

Född på 60-talet och med en stark vilja att alltid gå sin egen väg, men präglad av det djupt rotade förebilden om att konst inte var ett yrke, fann Marcel sig djupt förankrad i skolsystemet. Utbildningen erbjöd en frihet som möjliggjorde personlig utveckling, och Marcel avslutade utbildningen som civilingenjör med inriktning på fysik/optik. Under de första 11 åren i arbetslivet utforskade Marcel IT-branschen. Som en form av inre protest började konstnärens kreativa sida att växa fram, uttryckt genom musik, poesi, måleri och fotografi.

Vid 40 års ålder tog Marcel det första steget och kastade sig in i fotografi. De senaste 11 åren har konstnärens kreativa sida blomstrat och skapat en symbios mellan själ, universum och konst. Konsten andas kosmiska energier och syftar till att skapa balans mellan människor och deras omgivning, att göra vardagen vacker. Att skapa denna typ av konst ger Marcel total inre frid med sig själv och omgivningen.

För närvarande arbetar Marcel som designer i en lokal fabrik och balanserar mellan det förflutna, nuvarande och framtida. Det verkar som om Marcels kreativa själ behöver det akademiska arbetet för att fullt ut blomstra

Mat & Dryck

Ett mindre fik i utställningslokalen, där det serveras enklare mat och fika.

Öppet alla dagar under Konst på väg.

Karta

Utställningslokal

Lokal: ALUM Gård
Adress: Götby 122, Tobo

Tillgänglighet:
Inte tillgänglighetsanpassad