Maria Grudéus

Utställare, Mat och dryck

Tierp

Långfredag, Påskafton, Påskdagen, Annandag påsk

Liggande trädstam i skog

Bortom stigen, akvarell, 150x100 cm, 2023

Målad liggande trädstam i skog

Bortom stigen, akvarell, 150x100 cm, 2023

Om utställningen

Årets utställning har jag tillsammans med Sigrìður Huld Ingvarsdóttir. Gemensamt för våra verk är att de handlar om rötter och ursprung och att de speglar naturen från marknivå hela vägen upp till skyn. Där ryms både stillhet och flyktig rörelse.

Mina verk, i akvarell, visar skogen. Det är en plats för eftertänksamhet och närvaro. En plats att vara hemma i och som bjuder in till nyfikenhet och upptäckarglädje.

Det är extra roligt att ställa ut just i Bäcklösen då skogen jag lekte i som barn endast är några hundra meter bort. Där har jag mina rötter och min inspirationskälla.

Jag jobbar med akvarellmåleri och har en konstnärlig verksamhet med regelbundna utställningar. Är född i Gävle, har vuxit upp i Ordsbo som är nästgårds med Bäcklösen och bor numera i Uppsala.

När jag målar kan jag visa platsen så som jag upplever den. Jag strävar inte efter att avbilda en specifik plats utan mer att fånga den känsla skogen förmedlar. Att arbeta med akvarell är att jobba med mycket vatten och intuition. Att studera hur pigmenten flockas och omformas, hur blomningar uppkommer blir i sig en upptäcktsfärd. Genom skapandet av bilderna uttrycks min längtan efter nya utmaningar och att hitta det vackra i det lilla.

Mat & Fika

Ängsbolagets bygdeförening anordnar kafé med hembakad kakbuffé.

Öppet alla dagar under Konst på väg.


Karta

Utställningslokal

Lokal: Bygdegården Bäcklösen
Adress: Bäcklösen 122, Tierp

Närmaste busshållplats: Harsbo vägskäl (Bäcklösen) (ca. 200 m ifrån)

Tillgänglighet:
Anpassad för rullstolsburna, Det finns handikapptoalett, Anpassad för hörselskadade