Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Sport och motor

I Tierps kommun finns ett varierat utbud av aktiviteter som får adrenalinet att pumpa och lugnet att infinna sig. Upplev snabba bilar på Tierp Arena, hoppa fallskärm hos Nordens största fallskärmklubb, spela golf i en historisk slottsmiljö eller gå på tur i skidspåren vid Vegavallen.

Norra Upplands Flygklubb

Det här är en klubb för dem som hellre befinner sig i luften än på marken. Vid Tierps flygfält kan du skåda motorflyg, segelflyg och ultralätt. Om du är intresserad av hur det känns att styra ett riktigt flygplan, kan du få prova på det här.

Norra Upplands flygklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Litet flygplan på marken.

Nostalgimuseum i Strömsberg

Följ med på en nostalgisk resa genom bilens historia. Här kan du kolla på veteranbilar, mopeder, motorcyklar, påhängsmotorer och cyklar m.m. från förra seklet.

Nostalgimuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nostalgimuseet i Strömsberg (deras egen bild)

Foto: Nostalgimuseet

Stockholms fallskärmsklubb i Gryttjom

Testa fallskärmshoppning! Uppleva ditt första tandemhopp i en miljö där hoppning har bedrivits i mer än 60 år och där allt och alla är helt dedikerade till fallskärmshoppning. Känslan av det första frifallet kan inte beskrivas, den måste upplevas!

Stockholms fallskärmsklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En man och en kvinna hoppar fallskärm.

Tierp Arena

Tierp Arena är Sveriges modernaste utomhusarena för motorsport av världsklass och stora evenemang. Här kan du uppleva bland annat EM och SM i dragracing. Anläggningen rymmer 20 000 sittande åskådare.

Tierp arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dragster på Tierp arena.

Utegym och aktivitetsbana

Runt om i kommunen finns ett antal utomhusgym, varav kommunen ansvarar för två. Alla är välkomna att träna och det kostar ingenting. Vid Vegavallen i Tierp finns även en aktivitetsbana för barn.

Sidan utegym, aktivitetsbana

Vintersport

För dig som gärna avnjuter en härlig vinterdag på skidor, skridskor eller skoter, så finns det flertalet platser att välja mellan runtom i Tierps kommun. Så packa matsäcken och gå på tur!

Sidan skid- och motionsspår

Sidan skridskoåkning

Sidan skoterleder

Örbyhus Golfklubb

Vackert beläget i Örbyhus slotts omgivning finns, vad som ryktas vara, en av Sveriges trevligaste och mest utmanande golfbanor. Svinga dina klubbor på en 18-håls skogs- och parkbana och avsluta dagen i klubbhuset, som tidigare var slottets ladugård.

Örbyhus golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Golfspelare på Örbyhus golfbana. Foto: Torsten Lundin.