Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Vandra och paddla

Upplev härliga vandringsleder, promenadstigar och utflyktsmål i norra Uppland. Packa matsäcken och ge dig iväg på en upptäcktsfärd – äventyret finns bakom knuten!

Guide tipsar om utflyktsmål i naturen

En person blickar ut över havet från klipporna.

I Natur- och utflyktsguiden Pdf, 8 MB, öppnas i nytt fönster. får du 24 tips på vackra platser i kommunen. Här ryms bland annat naturreservat, havsbad, slott och vallonbruk.

Guiden tar inte bara upp vad som finns att se framme vid själva besöksmålet, den beskriver även vad som finns att se om det är en bit att vandra till platsen. Flera av besöksmålen kan nås med buss.

Guiden kan hämtas på bland annat badhusen, biblioteken och kommunhuset från början av maj. Vill du ha ett exemplar hemskickat? Mejla till gunilla.strom@tierp.se eller ring till kultur och fritids administration på 0293-21 83 16.

Vandringsleder och naturområden

Vid Nedre Dalälven har älven bildat ett fantastiskt älvlandskap som är grunden till en otrolig artrikedom. I Ledskär vid kusten finns Mellansveriges finaste havstrandängar med en fågelrikedom utan like. Även vid sjöarna, speciellt kring Tämnaren och Vendelsjön, är fågellivet rikt.

Häng med ut i naturen!

Vandring, fågelspaning eller fredagsmys under stjärnorna. Invigning av Agnsjöleden och mycket mer. Här kan du ladda ner Upplandsstiftelsens utflyktsprogram höst och vinter 2019. Glöm inte att ta med en god matsäck på utflykten. Programmet kommer ut två gånger per år, en gång på våren och en gång i början av hösten.