Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Vandra och paddla

Upplev härliga vandringsleder, promenadstigar och utflyktsmål i norra Uppland. Packa matsäcken och ge dig iväg på en upptäcktsfärd – äventyret finns bakom knuten!

Vandringsleder och naturområden

Vid Nedre Dalälven har älven bildat ett fantastiskt älvlandskap som är grunden till en otrolig artrikedom. I Ledskär vid kusten finns Mellansveriges finaste havstrandängar med en fågelrikedom utan like. Även vid sjöarna, speciellt kring Tämnaren och Vendelsjön, är fågellivet rikt.

Häng med ut i naturen!

Vandring, fågelspaning eller fredagsmys under stjärnorna. Invigning av Agnsjöleden och mycket mer. Här kan du ladda ner Upplandsstiftelsens utflyktsprogram höst och vinter 2019PDF (pdf, 7 MB). Glöm inte att ta med en god matsäck på utflykten. Programmet kommer ut två gånger per år, en gång på våren och en gång i början av hösten.

Ge dig ut på skattjakt! Prova geocaching!

Har du sett någon som diskret smyger omkring i stan eller ute i skogen och verkar leta efter något? Ofta på lite underliga platser, i små hål, runt vägskyltar, under stenar eller uppe i träd. Då kanske du har sett en geocachare.

Upplandsstiftelsen har lagt ut cacher i flera av länets smultronställen. Ut och leta!
Så här kommer du igång med geocaching – det är enkelt!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster