Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Vandra och paddla

Upplev härliga vandringsleder, promenadstigar och utflyktsmål i norra Uppland. Packa matsäcken och ge dig iväg på en upptäcktsfärd – äventyret finns bakom knuten!

Vandringsleder och naturområden

Vid Nedre Dalälven har älven bildat ett fantastiskt älvlandskap som är grunden till en otrolig artrikedom. I Ledskär vid kusten finns Mellansveriges finaste havstrandängar med en fågelrikedom utan like. Även vid sjöarna, speciellt kring Tämnaren och Vendelsjön, är fågellivet rikt.

Visa en interaktiv karta över vandringsleder och naturområden på helskärmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Häng med ut i naturen!

Vandringar, fjärilssafari, fåglar och kvällspaddlingar. Här kan du ladda ner Upplandsstiftelsens utflyktsprogram vår och sommar 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Glöm inte att ta med en god matsäck på utflykten. Programmet kommer ut två gånger per år, en gång på våren och en gång i början av hösten.

Ge dig ut på skattjakt! Prova geocaching!

Har du sett någon som diskret smyger omkring i stan eller ute i skogen och verkar leta efter något? Ofta på lite underliga platser, i små hål, runt vägskyltar, under stenar eller uppe i träd. Då kanske du har sett en geocachare.

Upplandsstiftelsen har lagt ut cacher i flera av länets smultronställen. Ut och leta!
Så här kommer du igång med geocaching – det är enkelt!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster