Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Evenemang

Här listas kommande evenemang i Tierp.
På grund av rådande omständigheter med coronaviruset rekommenderar vi er att kontakta respektive arrangör för status gällande evenemangets genomförande.

Utställningar

 • 15 feb

  11 apr

  Lake Vostok av Ida Pettersson

  ”Djupt ned under Antarktis is, dolt i evigt mörker ligger Lake Vostok. Sjön har legat förseglad i miljontals år utan att vi har kunnat nå dess yta. När jag börjar nysta i sjöns hemligheter dyker märkliga kopplingar upp mellan människa, natur och kultur. Historier läggs till forskningsresultat och ett stort narrativ börjar vecklas ut. Jag har alltid undrat över vad som finns bortom horisonten. Hur vårt liv på jorden är kopplat till det stora svarta där ute. På något sätt verkar Lake Vostok fungera som en mörk portal mellan dessa poler. Ett terra incognita som ruvar på gåtan om livets uppkomst och som rymmer kontakten mellan vårt inre okända landskap och det yttre bortanför vår egen perception.” – Konstnären Ida Pettersson. Lake Vostok är en installation uppdelad i fem kapitel bestående av teckningar, ljud och textil.


 • 4 mar

  3 apr

  MITT ÖRBYHUS

  MITT ÖRBYHUS är ett platsspecifikt och konstnärligt ljudprojekt som skedde i samarbete mellan klass 6B på Örbyhus skola, deras lärare Lena Öman och konstnären Jenny Sunesson, under perioden november 2018 till januari 2019. Eleverna utforskade den lokala miljön genom att spela in ljud med mobiltelefoner och läsplattor samt tränade på att lyssna och interagera genom olika praktiska övningar, i klassrummet och i skogen. Arbetet avslutades med att sex alternativa, ljudande tolkningar av Örbyhus presenterades vid en öppen vernissage. Dessa kan du nu lyssna på genom att scanna QR- kod på Örbyhus bibliotek. MITT ÖRBYHUS är en del av ett konstnärligt forskningsprojekt där Sunesson undersöker ljudmetoden fragmenturgi som hon utvecklat som en modell för invånare att återupptäcka platsen där de bor genom kollektiva utforskningar av ljud. En del av Skapande skola.
 • 6 apr

  30 maj

  Förkläden till vardag och fest

  Se förkläden från 1900-talets början fram till 1960-talet.Innan utställningen kommer till Söderfors bibliotek visas den på Karlholms bibliotek 2–29 mars .

 • 16 apr

  28 maj

  Eva Murane

  ”Det finns en underbar tradition inom svenska konstlivet: Att konstnären själv medverkar väldigt aktivt under visningen av sina verk. Man möter sin publik ögat mot öga. Man får berätta, förklara, besvara. Ja, till och med, försvara vissa motiv av sin konst. Samtidigt berikar och kompletterar publiken konstnärens budskap med sin egen tolkning, med sin rika fantasi. En ömsesidig process som både fördjupar samt skapar en ny mening för varje verk. Hur blir det möjligt? frågar jag mig. Varifrån kommer de nya tankarna? Var föds fantasin? Och svaret finns: Tack vare den fångade känslan som konstnären lyckats bevara levande. Varje konstverk erbjuder en mystisk resa i tiden – att uppleva något betydelsefullt – men, kanske, redan glömt – alltid på nytt. Ibland skapar det glädje. Ibland påminner det om något smärtsamt, okänt eller överraskar med något helt nytt. Det skapar vår inre vision: Om det som fanns, finns eller… blir. Jag skulle vilja att du ser på mina tavlor som känslornas reservoar . Att du får uppleva det. Varmt välkommen!” – Konstnären Eva MuraneUtställningen följer öppettiderna för Tierps bibliotek. För information se biblinord.selänk till annan webbplats eller ring 0293-21 82 60.