• Var får hundar och hästar bada?

  2018-07-20 I värmen är det inte bara vi människor som vill svalka oss utan även våra fyrbenta vänner kan behöva ett dopp. Men vad är det som gäller?
 • SOS Alarm vädjar till allmänheten att avstå ifrån att ringa nödnumret 112 om man inte är i akut och direkt behov av hjälp

  2018-07-19 Ett bra tips är att i stället använda det nationella informationsnumret 11313, till exempel om man har funderingar kring hur man ska agera om man befinner sig i närheten av en större skogsbrand.
 • Lantbrukare erbjuds vatten till sina djur

  2018-07-18 Tierps Energi & Miljö AB (TEMAB) erbjuder lantbrukare i Tierps kommun att hämta vatten till sina djur.
 • Ommöblering pågår

  2018-07-16 Det kommer att finnas mer att titta på än en byggarbetsplats när Möbeln i Tierp omvandlas till kulturhus. Den 20 juli 2018 finns konstprojektet #möbleratierps första installationer på plats i kvarteret runt Möbeln. Flera verk, som alla för tankarna till hem och vardagsrum, kommer senare att dyka upp och försvinna i samband med byggprocessen.
 • Ny detaljplan för Söderfors företagspark 

  2018-07-13 Den 12 juli vann den nya detaljplanen för Söderfors företagspark (DP 432) laga kraft. Det innebär att det nu är möjligt för nya verksamheter att expandera eller etablera sig i området. Här kan byggas lokaler för kontor, handel, lager eller industri.
 • Nu blommar jättebjörnlokan

  2018-07-10 Jättebjörnloka, även kallad jätteloka, är en förvildad prydnadsväxt som har spridit sig över stora delar av södra och mellersta Sverige. Den är väldigt konkurrenskraftig och tränger ut inhemska växtarter och är därför ett hot mot den biologiska mångfalden. Det finns också flera andra invasiva arter i Sverige och den 2 augusti träder en ny förordning i kraft som gör markägare skyldiga att bekämpa invasiva arter på sin mark.

Evenemang

Tierp - en kommun som växer!

Tierp växer och just nu har vi flera stora plan- och byggprojekt på gång, bland andra Siggbo Trädgårdsstad med 400 nya bostäder. Vi bygger också nytt kulturhus samt inför cross som idrottsinriktning på gymnasiet.

Lekplatser och aktivitetsbanor

Kom, lek och klättra på våra nyrenoverade lekplatser i Karlholm, Örbyhus och Tierp. Alla lekplatser har olika teman och i Tierp finns också en hinderbana för barn vid Vegavallen. Välkomna!