• Varning för försäljare som erbjuder sotning

  2018-05-18 Uppsala brandförsvar vill uppmärksamma invånare i Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner att det är försäljare som ringer runt och erbjuder sotningstjänster.
 • Eldningsförbud i Uppsala län

  2018-05-17 På grund av den höga brandrisken i skog och mark har Länsstyrelsen i Uppsala län beslutat om generellt eldningsförbud. Det betyder att all eldning utomhus är förbjuden. Eldningsförbudet gäller tills vidare.
 • Bidrag för fortsatt renovering av Grekiska templet i Söderfors

  2018-05-16 Kultur och fritid beviljas bidrag från länsstyrelsen för att fortsätta arbetet med renovering av Grekiska templet i Söderfors.
 • Tierp tar klimatkliv med laddstolpar

  2018-05-16 Naturvårdsverket har sagt ja till maximalt 80 000 kronor i klimatinvesteringsstöd till Tierps kommun för att ordna åtta laddningspunkter för elfordon.
 • Sjunkande resultat för Tierps kommuns företagsklimat i Svenskt Näringslivs enkät

  2018-05-15 Svenskt Näringslivs stora enkätundersökning om företagsklimatet presenterades under tisdagen, med svar från drygt 31 000 företagare i hela Sverige. De generella resultaten visar på en positiv trend för landets företagsklimat under de senaste åren. Det finns dock några orosmoln. Ett handlar om kommunala upphandlingar, där företagare i hela landet upplever att upphandlingsförfarandet har blivit allt mer komplicerat.
 • Smådjursturnén är tillbaka

  2018-05-15 De två sista veckorna i maj kommer smådjursturnén med getter, får, grisar, kaniner och höns till Tierps kommun.

Tierp - en kommun som växer!

Tierp växer och just nu har vi flera stora plan- och byggprojekt på gång, bland andra Siggbo Trädgårdsstad med 400 nya bostäder. Vi bygger också nytt kulturhus samt inför cross som idrottsinriktning på gymnasiet.

Lekplatser renoveras

Fyra lekplatser i Tierp kommer att renoveras under den närmaste tiden, alla med olika teman. Först ut är lekplatsen Pyramiden där huvudtemat är klätterlek.