Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

För barn och unga

Tierps kommun har ett stort utbud kultur för barn och ungdom. Kultur i skolan, familjelördagar, kulturskola, bibliotek, lov och ungdomsarrange­mang.

Kultur i förskola och skola

För att alla barn i Tierps kommun ska få möta kultur på lika villkor garanteras alla barn i för- och grundskolan nya kulturupplevelser varje år. Barnen får under skoltid se på olika föreställningar samt möjlighet att själva prova på.

Familjelördagar

I Tierps kommun anordnas Familjelördagar - aktiviteter för hela familjen på lördagar. Evenemangen sker på Kulturhuset Möbeln i Tierp och ibland även på biblioteken i Örbyhus, Söderfors, Karlholm och Skärplinge. Programmet innebär musik, dans, teater, konstworkshop, pyssel, sagostunder och mycket mer. Aktiviteter är anpassade för olika ålder (från 2-13 år).

Kulturskolan och Tierps bibliotek

Kulturskolan kan barn och unga lära sig dansa, sjunga, spela teater och spela instrument.

Tierps bibliotek kan man gå med i bokklubb, låna filmer, dator, besöka sagostunder m.m.

Lov

Vi anordnar även flera olika kulturarrangemang och aktiviteter under skolloven. Mer information inför skolloven finns på Aktiviteter på skollovet.

Samarbeten för kulturaktiviteter

Vi samarbetar även med studieförbund och föreningsliv för att möjliggöra fler kulturaktiviteter. Läs mer om studieförbunden på Uppsala Läns Bildningsförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..