Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

För barn och unga

Tierps kommun har ett stort utbud kultur för barn och ungdom. Kultur i skolan, familjelördagar, kulturskola, bibliotek, lov och ungdomsarrange­mang.

Kultur i förskola och skola

För att alla barn i Tierps kommun ska få möta kultur på lika villkor garanteras alla barn i för- och grundskolan nya kulturupplevelser varje år. Barnen får under skoltid se på olika föreställningar samt möjlighet att själva prova på.

Familjelördagar

I Tierps kommun anordnas Familjelördagar - aktiviteter för hela familjen varje lördag. Evenemangen sker på Möbeln i Tierp och vid ett tillfälle även på Örbyhus bibliotek. Offentliga musik- dans- och teaterföreställningar av hög professionell kvalitet och gratis för alla som vill gå.

Kulturskolan och Tierps bibliotek

Kulturskolan kan barn och unga lära sig dansa, sjunga, spela teater och spela instrument.

Tierps bibliotek kan man gå med i bokklubb, låna filmer, dator, få läxhjälp, besöka sagostunder m.m.

Lov

Vi anordnar även flera olika kulturarrangemang och aktiviteter under skolloven. Mer information inför skolloven finns på Aktiviteter på skollovet.

Samarbeten för kulturaktiviteter

Vi samarbetar även med studieförbund och föreningsliv för att möjliggöra fler kulturaktiviteter. Läs mer om studieförbunden på Uppsala Läns Bildningsförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.