Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Barn 0–5 år

Öppen förskola och familjecentral

Till Öppna förskolan och familjecentral kommer barn 0-6 år tillsammans med sina föräldrar, så gör vi olika aktiviteter tillsammans. Under våra öppettider är du välkommen att delta och leka tillsammans med ditt/dina barn.

Förskolan - barn 1—5 år

Förskolan vänder sig till barn 1-5 år. Förskolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande och ska erbjuda en utbildning som är roligt, trygg och lärorik för alla barn.
I kommunen finns 17 st förskolor belägna i Tierp, Kyrkbyn, Mehedeby, Månkarbo, Söderfors, Tobo, Vendel, Örbyhus, Edvalla/Hållnäs, Karlholm och Skärplinge.
Mer information finns att ta del av på respektive förskolas webbplats.

För vårdnadshavare

Information och användbara länkar för dig som vårdnadshavare.

Fristående pedagogisk omsorg

Det finns också fristående pedagogisk omsorg.

Läroplan för förskolan

Förskolan är den första grundstenen i det svenska utbildningssystemet och verksamheten styrs av förskolans läroplan, Lpfö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Förskolans läroplan gäller inte för pedagogiska omsorgen. Värdegrund som anges i läroplanen ska också finnas i pedagogiska omsorgens verksamhet.

Skolverkets allmänna råd för pedagogisk omsorg

De allmänna råden för pedagogisk omsorg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. syftar till att stödja kommuner, enskilda huvudmän och personal inom pedagogisk omsorg och att öka kvalitén på verksamheten.