Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Barn 0–5 år

Öppen förskola och familjecentral

Till Öppna förskolan och familjecentral kommer barn 0-6 år tillsammans med sina föräldrar, så gör vi olika aktiviteter tillsammans. Under våra öppettider är du välkommen att delta och leka tillsammans med ditt/dina barn.

Förskoleverksamhet för barn 1-5 år

I kommunens förskoleverksamhet finns det 18 st förskolor,de finns belägna i Tierp, Kyrkbyn, Mehedeby, Månkarbo, Söderfors, Tobo, Vendel, Örbyhus, Edvalla/Hållnäs, Karlholm och Skärplinge. Förskola i Tierps kommun

Kommunal pedagogisk omsorg för barn 1-5 år

I pedagogisk omsorg (familjedaghem) tar dagbarnvårdare emot barn i sitt hem. Kommunal pedagogisk omsorg finns i Mehedeby.

Fristående pedagogisk omsorg

Det finns också fristående pedagogisk omsorg.

Stöd av finsktalande språkpedagog i förskolan

Tierps kommun är finskt förvaltningsområde och erbjuder finskspråkig verksamhet i den ordinarie förskoleverksamheten. Ansök om stöd av finsktalande språkpedagog

Läroplan för förskolan

Förskolan är den första grundstenen i det svenska utbildningssystemet och verksamheten styrs av förskolans läroplan, Lpfölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Förskolans läroplan gäller inte för pedagogiska omsorgen. Värdegrund som anges i läroplanen ska också finnas i pedagogiska omsorgens verksamhet.

Skolverkets allmänna råd för pedagogisk omsorg

De allmänna råden för pedagogisk omsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster syftar till att stödja kommuner, enskilda huvudmän och personal inom pedagogisk omsorg och att öka kvalitén på verksamheten.