Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Idrott, motion och friluftsliv

I Tierps kommun finns det gott om möjligheter till olika typer av sport- och idrottsutövande, samt en fantastisk natur att njuta av med kust, hav, skogar, odlingsmark, sjöar och vattendrag. Här finns det möjligheter att vandra, cykla, bada, fiska och utöva friluftsaktiviteter.

Besök t ex Florarna, ett naturreservat med vidsträckta myrar. Hit kan du komma både på vintern för en skidtur eller på sommaren för en avkopplande vandring. Är du intresserad av fåglar är det nära till Ledskär som är en av Sveriges bästa fågellokaler. Här kan du studera fåglarna från tre fågeltorn, ströva på stranden eller promenera på stigarna.

Den som gillar att fiska kan med fördel bege sig till Bredforsen i Dalälvenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster . Här kan man vandra ut till öarna vid Landkvarnforsen. Där finns eldstäder och möjlighet att fiska från land. Men då måste man ha fiskekort. I Upplandsstiftelsens Fiskeguidelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, kan man läsa allt om fiske i Uppsala län.

I Tierps kommun finns också fem mil orörd kust med fiskelägen och vacker natur. På Hållnäshalvön kan du hyra stugor vid havet eller campa.