Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Föreningar och studieförbund

I Tierps kommun finns ett aktivt föreningsliv inom såväl idrott som kultur och annan verksamhet. Många föreningar har en lång tradition bakåt.

Föreningsförteckningar

Om du vill börja spela fotboll eller bandy, gå på teater eller starta en studiecirkel hittar du säkert en lämplig förening bland föreningsförteckningarna.

Föreningar som vill synas i föreningsregistret registrerar sig på tierp.rbok.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningsbidrag

Det finns flera olika föreningsbidrag att söka inom Tierps kommun. Kanske har din förening barn- och ungdomsverksamhet, planerar att utbilda sina ledare eller funderar på att genomföra en konsert?

Föreningsforum och samverkansträff

Varje år bjuds kommunens föreningar in till ett föreningsforum och en samverksansträff.

Föreningsforum är en kväll med särskilt fokus på frågor som efterfrågats av föreningslivet. Föreläsare och diskussioner kring ämnen som föreningslivet önnskat.

Samverkansträff är en kväll där kommunen och civilsamhäller möts och pratar om gemensamma frågor.

Boka lokaler och mobil idrottsutrustning

Föreningar och privatpersoner kan boka kommunens lokaler (t ex motionshallar, simhallar) samt boka Ip-Skogenmaterial (flyttbar utrustning).

Studieförbundsbidrag

Studieförbund kan ansöka om tre olika studieförbundsbidrag i Tierps kommun: årligt verksamhetsbidrag, bidrag för kultur i vården, samt riktat bidrag. I studieförbundsförteckning finns en lista med studieförbund aktiva i Tierps kommun.

Lokal överenskommelse mellan Tierps kommun och det civila samhället

Tierps kommun vill stärka samverkan med civilsamhället och skapa en hållbar utveckling i kommunen där ingen lämnas utanför. Sedan 2022 finns det en lokal överenskommelse mellan Tierps kommun och civilsamhället, den kallas LÖK:en. Föreningar i Tierps kommun kan ansluta sig till LÖK:en för att visa att de står bakom principer och åtaganden om en ökad samverkan och ett stärkt civilsamhälle i kommunen. Lokal överenskommelse, LÖK:en

En dialog mellan Tierps kommun och föreningslivet förs även via Föreningsrådet.

Kontaktperson för föreningar

Har ni som förening frågor rör den lokala överenskommelsen, samverkan eller utveckling? Kontakta Malin Eskilsson på Kultur och fritid: malin.eskilsson@tierp.se