Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Föreningsforum och samverkansträff

Föreningsforum 5 september 2024

Tierps kommun hälsar alla föreningar välkomna till årets föreningsforum, en kväll med föreläsning om kostens betydelse för hälsan samt inspiration till att ordna lyckade arrangemang.

  • Torsdag 5 september kl. 18.30
  • Kulturhuset Möbeln, Tierp

Föreläsning Kost och hälsa

Hälsa och prestation går hand i hand och kosten har en stor betydelse för hälsan. RF SISU (Riksidrottsförbundet och Studieförbundet SISU idrottsutbildarna) kommer och berättar om kostens betydelse för hälsan. Det kommer att pratas om grundläggande näringslära och tas hål på en del myter om mat.

Hargshamns Folkets Husförening

Hargshamns Folkets Hus blev utsedda till Årets arrangör 2023 av riksorganisationen Folkets hus och Parker. Föreningen kommer och berättar om hur de jobbar med att ordna arrangemang och hålla igång föreningen.

Anmälan till föreningsforum
Anmälan är öppen fram till onsdag 29 augusti.

Varje år bjuder kommunen in civilsamhället till ett föreningsforum och en samverkansträff. Det är en möjlighet för föreningar att träffa både representanter från kommunen och andra föreningar!

Föreningsforum

Föreningsforum är en kväll för kommunens föreningar med fokus på frågor som efterfrågats av föreningslivet. Kommunen bjuder in föreningar till föreningsforum en gång per år.

Föreningsforum kan innehålla föreläsningar, diskussioner och workshops inom ett tema som föreningslivet önskat. Om din förening har förslag på teman för kommande föreningsforum, maila till:
kultur-fritid@tierp.se

Senaste föreningsforumet genomfördes 31 augusti 2023 med temat "Engagera fler till er förening".

Samverkansträff

Samverkansträff är en kväll där kommunen och civilsamhället möts och pratar om gemensamma frågor.

Senaste samverkansträffen genomfördes 20 mars 2024. Fokus på träffen var den lokala överenskommelsen och hållbarhetsfrågor.

Anmälan

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 24 augusti klockan 23.59.

Lokala överenskommelsen

Den lokala överenskommelsen mellan Tierps kommun och civilsamhället togs fram under 2022. När ni ansluter er förening till den lokala överenskommelsen visar ni att ni står bakom LÖK:ens principer och åtaganden om en ökad samverkan och ett stärkt civilsamhälle i kommunen. Läs mer och anslut er på tierp.se/lok Öppnas i nytt fönster. .