Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Återvinning och avfallshantering

All insamling och omhändertagande av hushållsavfall i kommunen ansvarar TEMAB för. Det gäller även tömning av slam, drift av återvinningscentraler och frågor som gäller renhållningsabonnemang. 

Det är absolut förbjudet att elda upp eller gräva ner avfall. Inte heller tillåtet att transportera hushållsavfall till eller från sin fastighet.

Återvinningscentraler

Kommunens återvinningscentraler driftas av TEMAB. Läs mer om centralerna och öppettider på TEMABS hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Egen kompost

Har du egen kompostering och därför inte vill vara med i den centrala matavfallsinsamlingen går det bra att anmäla komposten till Miljö- och Hälsoskyddsenheten på Tierps kommun.

I samband med anmälan går det också bra att ansöka om förlängt hämtningsintervall för restavfallet, avfallet som läggs i det gröna kärlet.

Läs mer om kompostering

Frågor om renhållning

För frågor om fakturor, abonnemang, taxor, flytt eller ägarbyte vänder du dig till kundtjänst på TEMAB.

Telefon: 0293-21 99 00
Webbplats: temab.tierp.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagskort för återvinning

Företagskort är för att företag ska kunna lämna industri- och grovavfall på kommunens alla återvinnings­centraler. Läs gärna mer eller beställ kortet direkt hos TEMAB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

TEMABS uppdrag

TEMAB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ska tillse att alla kommuninvånare och verksamheter i Tierps kommun har tillgång till avfallshantering enligt renhållningsförordningen Pdf, 274 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 274 kB) för Tierps kommun.

Verksamheten är 100 % taxefinansierad.