Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Trafik

Här kan du som bor, verkar eller besöker Tierps kommun läsa om hur arbetet med infrastrukturen i kommunen pågår. Du hittar information om hållbara transporter, trafiksäkerhet och vad som är aktuellt just nu.

Aktuellt just nu

Nya skyltar vid vändplatser

Skyltning som tidigare visat vändzon är från och med år 2020 inte en giltig skyltning enligt Transportstyrelsenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grundprincipen med en vändplats är att göra det möjligt med en trafiksäker miljö för renhållnings- och utryckningsfordon. Därför gäller parkeringsförbud generellt vid en vändplats.

Trafiksäkerhet

Tierps kommun jobbar för Nollvisionen, som syftar till att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken. På Trafikverkets webbplats finns mer att läsa om Nollvisionenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillfälliga farthinder

Upplever du att hastigheten är för hög där du bor finns möjlighet att ansöka om att placera ut ett tillfälligt farthinder. I ansökan ska det framgå vilket typ av farthinder som önskas placeras ut, så som flyttbara grupp eller blomlådor enligt kommunens ritning. Minst 85 procent av direkt berörda fastighetsägare måste godkänna farthindret.

Om gatan anses lämplig tecknas ett ansvarsavtal mellan kommunen och berörda fastighetsägare. Innan avtalet kan tecknas ska en ansvarig och en ersättare utses, dessa personer blir ansvariga för farthindret och åtgärden.

Ansöka om tillfälligt farthinder

Ansökan ska vara inlämnad senast den 15 april inför varje säsong och beviljas för perioden 15 maj–15 oktober.