Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Kultur

Lilla Baletten dansar i Grekiska templet, Söderfors. Koreograf Kathleen Quinlan Zetterberg, foto Maria Lewis.

Kommunen bedriver kulturverksamhet både i egen regi och i samarbete med föreningsliv och kulturarbetare. För barn och ungdomar anordnas offentliga musik- och teaterföreställningar. Barnen får också delta i kulturaktiviteter i skolan.

Kulturhuset Möbeln

Här finns musik, teater, konst, aktiviteter – allt under ett tak. Ett konstverk med Tierps gatulock, som liknar fingeravtryck? En fasad som rostar och en ny konsthall? Upptäck Kulturhuset Möbeln både ute och inne! Besök Kulturhuset Möbelns hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Muséer, gallerier och konst

Konsthallen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger i hjärtat av Kulturhuset Möbeln i Tierp. Här visas varje år fyra – fem utställningar med samtidskonst. Konsthallen producerar egna utställningar men samarbetar också med olika organisationer och institutioner. Konsthallen strävar efter att på ett varierande och mångsidigt sätt presentera samtidskonstens olika innehåll och uttrycksformer.

Arrangemanget Konst på väg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med öppet hus hos konstnärer och konsthantverkare i Tierps kommun lockar varje påsk till ca 15.000 besök. Besök våra museum och upplev nostalgi med gamla fina bilar, vikingatid, hantverk, fiske och skogsbruk bland annat. 

Musik, teater och bio

I Tierps kommun finns en rik folkmusiktradition med nyckelharpan som bas. Genom Sveriges första och enda folkmusikinstitut, Eric Sahlström Institutet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., tas kunskaper och erfarenheter inom folkmusikområdet tillvara och utvecklas.

Sommartid är utbudet av kulturaktiviteter stort framför allt i Vallonbruken och vid Örbyhus slott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tierps bio Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. visar en blandad filmrepertoar för alla åldrar.

Marknad och torghandel

Vår- och höstmarknaden är en välbesökt händelse i Tierps centralort, liksom de julmarknader som arrangeras årligen runtom i kommunen. Tid och plats för julmarknader publiceras på webbplatsen Upplev Norduppland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För dig som vill köpa hantverk, gå på loppis och marknad finns mer information på sidan Shopping och marknader. Använd sidan Marknad för att boka torgplats.