Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Shopping och marknader

I Tierps kommun erbjuds ett brett och varierat utbud av varor för den shoppingsugne. Här kan du hitta allt från dagligvaruhandel till genuina hantverk.

Besök våra butiker, marknader, loppisar och hantverkare för att hitta just det som passar dina intressen.

Höstmarknad i Tierp

Marknadsknallarna säljer kläder, karameller, hantverk, blommor och frukt, hushållsartiklar, antikt, matvaror, nybakta munkar och mycket, mycket mer.

Marknaden äger rum på Stora Salutorget i centrala Tierp torsdagen den 11 oktober 2018 kl. 8–18.

Julmarknad i Tobo

Julmarknaden i Tobo ligger i det gamla industriområdet, där man kan vandra bland marknadsstånden genom en 1700-talsidyll. Under julmarknaden spelas stämningsfull julmusik och tomten bjuder på godis. När mörkret lägger sig lyser flera hundra marschaller upp Tobo Bruk.

Marknaden äger rum i det gamla industriområdet i Tobo lördagen den 24 november 2018 kl. 12–16.

Julmarknad i Strömsbergs bruk

Julmarknaden på Strömsbergs bruk är en årlig tradition och hålls söndagen före den första advent. Samhället är smyckat av nyhuggna granar och upplyst med facklor och marschaller. Försäljare finns på plats både utomhus och i brukets lokaler och det säljs granar, mat och andra trevliga julredskap. Det finns ett café som har öppet och man kan också köpa korv och hamburgare.

Marknaden äger rum i Strömsbergs bruk söndagen den 25 november 2018 kl. 11–16.

Julmarknad i Karlholm

Strosa bland knallarna och njut av dofterna som hör julen till; allt från glögg och pepparkakor till brända mandlar. Här hittar du tomtar, julpynt, karameller, hantverk och mycket mer som blir de perfekta julklapparna till nära och kära – eller varför inte till dig själv?

Marknaden äger rum på Kvarntorget i Karlholm lördagen den 1 december 2018 kl. 12–17.

Loppisar och second hand

I nästintill varje hörn i Tierps kommun kan du fynda på en loppis eller second hand-butik. Förutom små gårdsloppisar finns även butiker såsom Flitiga Händer, Kretsloppsservice samt Röda Korset.

Hantverk

Om man är intresserad av att köpa hantverk så finns Hantverkets Hus i Lövstabruk samt butiksförsäljning hos enskilda hantverkare. Sidan hantverk.

Hammare som slår på hett järn i en smedja.