Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Shopping och marknader

Två flickor tittar på godis och bakverk på en julmarknad.

I Tierps kommun erbjuds ett brett och varierat utbud av varor för den shoppingsugne. Här kan du hitta allt från dagligvaruhandel till genuina hantverk.

Besök våra butiker, marknader, loppisar och hantverkare för att hitta just det som passar dina intressen.

Julmarknad i Tobo

Julmarknaden i Tobo ligger i det gamla industriområdet, där man kan vandra bland marknadsstånden genom en 1700-talsidyll. Under julmarknaden spelas stämningsfull julmusik och tomten bjuder på godis. När mörkret lägger sig lyser flera hundra marschaller upp Tobo Bruk.

Marknaden äger rum i det gamla industriområdet i Tobo lördagen den 24 november 2018 kl. 12–17.

Julmarknad med auktion i Karlholm

Den årliga julmarknaden med försäljning av hembakt, sylt, saft samt Karlholmsbröd. Auktion med olika handarbeten. Lotteri samt Åror. Auktionsutropare Roland Ericsson. Kaffeservering under kvällen samt Nattakorv. Varmt välkomna till en trevlig kväll!

Marknaden äger rum i Equmeniakyrkan i Karlholm lördagen den 24 november 2018 kl. 17–23.

Kvinna håller i en julkrans på en julmarknad.

Julmarknad i Strömsbergs bruk

Julmarknaden på Strömsbergs bruk är en årlig tradition och hålls söndagen före den första advent. Samhället är smyckat av nyhuggna granar och upplyst med facklor och marschaller. Försäljare finns på plats både utomhus och i brukets lokaler och det säljs granar, mat och andra trevliga julredskap. Det finns ett café som har öppet och man kan också köpa korv och hamburgare.

Marknaden äger rum i Strömsbergs bruk söndagen den 25 november 2018 kl. 11–16.

Julmarknad i Karlholm

Strosa bland knallarna och njut av dofterna som hör julen till; allt från glögg och pepparkakor till brända mandlar. Här hittar du tomtar, julpynt, karameller, hantverk och mycket mer som blir de perfekta julklapparna till nära och kära – eller varför inte till dig själv?

Marknaden äger rum på Kvarntorget i Karlholm lördagen den 1 december 2018 kl. 12–16.

Små jultomtar till salu på julmarknad.

Julmarknad på Nathanaelgården

Nathanaelgården står öppen med försäljning av fika, hantverk, korv med bröd, glögg och julgodis. Du kan köpa lotter och har chansen vinna fina priser. Intäkterna går till Svenska kyrkans julkampanj "En flicka är född", som handlar om att ingen människa ska bli förtryckt utifrån sitt kön. Kontant betalning eller Swish.

Marknaden äger rum på Nathanaelgården i Tierp lördagen den 1 december 2018 kl. 14–17.30.

Julmarknad i Lövstabruk

I Lilla Magasinet i Lövstabruk hittar du hantverkare och konstnärer som ställer ut sina alster till försäljning. De anordnar en julmarknad andra helgen i december i Orangeriet i Lövstabruk, där du kan hitta unika klappar till familj, vänner och dig själv.

Marknaden äger rum i Orangeriet i Lövstabruk lördagen den 8 och söndagen den 9 december och 2018 kl. 11–17.

Julstrumpor hängandes i marknadsstånd.

Vår- och höstmarknader i Tierp

I Tierp är det vårmarknad andra torsdagen i maj och höstmarknad andra torsdagen i oktober varje år. Marknadsknallarna säljer kläder, karameller, hantverk, blommor och frukt, hushållsartiklar, antikt, matvaror, nybakta munkar och mycket, mycket mer.

Nästa marknad äger rum på Stora Salutorget i centrala Tierp torsdagen den 9 maj 2018 kl. 8–18.

Två unga kvinnor ser på kläder på en marknad.

Loppisar och second hand

I nästintill varje hörn i Tierps kommun kan du fynda på en loppis eller second hand-butik. Förutom små gårdsloppisar finns även butiker såsom Flitiga Händer, Kretsloppsservice samt Röda Korset.

Hantverk

Om man är intresserad av att köpa hantverk så finns bl.a. Hantverkets Hus i Lövstabruk samt butiksförsäljning hos enskilda hantverkare. Sidan hantverk.

Hammare som slår på hett järn i en smedja.