Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Stipendier och utmärkelser

Stiftelsen för Tierps kommuns stipendiefond delar under kommande 3 år ut cirka 100 000 kr årligen. Stipendiet riktar sig till elever och grupper av elever vid kommunens skolor.

Kommunen delar sedan 2018 ut ett arbetsstipendium för att stödja och stimulera konstnärer eller kulturarbetare att under en begränsad tid arbeta med förnyelse och utveckling av sitt konstnärskap. Arbetet/projektet ska även bredda och stärka kulturlivet i kommunen.
2018 års stipendiat: Maria Friberg

För att visa hedersbetygelser till personer och grupper som visat framstående förmåga eller gjort uppmärksammade och allmänt erkända insatser på det kulturella området utdelas ett årligt Kulturpris.
2018 års Kulturpris: Karl-Erik Berglin

På motsvarande sätt delar kommunen ut utmärkelsen Årets eldsjäl till en ideell ledare som gjort betydelsefulla insatser för barn/ungdomar/förening inom idrott/fritid/naturverksamhet i Tierps kommun och som fungerar som god förebild. Utmärkelsen kan även tilldelas personer, föreningar eller organisationer som utfört ett stort och betydelsefullt arbete som främjar integration och mångfald.
2018 års Eldsjäl: Monica Kolm

Tierps kommuns miljöpris är avsett att stödja och uppmuntra engagerade föreningar, organisationer, enskilda kommuninvånare, företag, skolklasser m.fl. för att uppmärksamma och stimulera kreativitet på miljöområdet som leder till hållbar utveckling, minskad miljöpåverkan eller leder till en förbättrad livsmiljö t.ex. genom estetiska förbättringar i landskapsbilden.
2018 års Miljöpris: Utveckla Örbyhus Tobo Vendel

Årets pristagare. Från vänster: Karl-Erik Berglin (årets kulturpris), Isabelle Axelsson och Eva Ezim från Utveckla ÖTV (årets miljöpris), Maria Friberg (arbetsstipendium) och Monica Kolm (årets eldsjäl). Foto: Louise Magnusson