Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Stipendier och utmärkelser

Varje år delar Tierps kommun ett stipendium och fyra utmärkelser till konstnärer, personer eller organisationer som på olika sätt utmärkt sig inom olika områden under året.

Utmärkelserna delas ut en gång per år och pristagarna utses av Kommunstyrelsens arbetsutskott. Prisutdelningen sker under högtidliga former vid ett tillfälle som också beslutas av arbetsutskottet.

Tierps kommuns stipendiefond - ansök senast 31 oktober

Guldpokal

Tilldelas elever eller grupper av elever vid kommunens skolor som visat på god kamratanda eller engagemang i sina studier. Även som belöning till elever som ägnar sig åt idrott, teater, musik eller annan kulturell verksamhet.

Ansök om Tierps kommuns stipendiefond

Händer som bildar ett hjärta mot en sol

Årets eldsjäl

Utmärkelsen årets eldsjäl delas ut till en ideell ledare som genom att vara en god förebild gjort betydelsefulla insatser för barn, ungdomar eller förening inom idrott-, fritid- och naturverksamhet.

Nominera senast 15 mars.

Glödlampa och blomma som växer upp ur jord

Miljöpris

Miljöpriset delas ut för att uppmärksamma och stimulera kreativitet som leder till hållbar utveckling, minskad miljöpåverkan eller till en förbättrad livsmiljö. Priset kan tilldelas exempelvis engagerade föreningar, organisationer, enskilda kommuninvånare, företag, skolklasser.

Nominera senast 15 mars.

Dansande tjej

Kulturpris

För att uppmärksamma personer och grupper som visat framstående förmåga eller gjort allmänt erkända insatser på det kulturella området delas kulturpriset ut.

Nominera senast 15 mars.

Humleväxt mot grön bakgrund

Humlepriset
- Ett pris i Pekens anda

Priset avser att uppmärksamma personer som verkat i Peken, Per-Erik Karlssons anda. Priset kan ges till person som haft ett omfattande och långvarigt engagemang i föreningsliv och samhälle i Tierps kommun. Priset är en kvalitetsstämpel på personens insatser och livsgärningar.

Nominera senast 15 mars.

Texten Arbetsstipendium mot en bakgrund som en ridå

Arbetsstipendium

Delas ut för att stödja och stimulera konstnärer och kulturarbetare för att under en begränsad tid arbeta med förnyelse och utveckling av sitt konstnärskap.

Ansök senast 15 mars.