Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Stipendier och utmärkelser

Varje år delar Tierps kommun ett stipendium och tre utmärkelser till konstnärer, personer eller organisationer som på olika sätt utmärkt sig inom olika områden under året.

Utmärkelserna delas ut en gång per år och pristagarna utses av Kommunstyrelsens arbetsutskott. Prisutdelningen sker under högtidliga former vid ett tillfälle som också beslutas av arbetsutskottet.

Arbetsstipendium

Delas ut för att stödja och stimulera konstnärer och kulturarbetare för att under en begränsad tid arbeta med förnyelse och utveckling av sitt konstnärskap.

Ansök senast den 15 mars.

Ansök om arbetsstipendium

Tierps kommuns stipendiefond

Tilldelas elever eller grupper av elever vid kommunens skolor som visat på god kamratanda eller engagemang i sina studier. Även som belöning till elever som ägnar sig åt idrott, teater, musik eller annan kulturell verksamhet.

Ansök senast den 31 oktober.

Ansök om Tierps kommuns stipendiefond

Kulturpris

För att uppmärksamma personer och grupper som visat framstående förmåga eller gjort allmänt erkända insatser på det kulturella området delas kulturpriset ut.

Nominera senast den 15 mars.

Nominera till kulturpriset

Miljöpris

Miljöpriset delas ut för att uppmärksamma och stimulera kreativitet som leder till hållbar utveckling, minskad miljöpåverkan eller till en förbättrad livsmiljö. Priset kan tilldelas exempelvis engagerade föreningar, organisationer, enskilda kommuninvånare, företag, skolklasser.

Nominera senast den 15 mars.

Nominera till miljöpriset

Årets eldsjäl

Utmärkelsen årets eldsjäl delas ut till en ideell ledare som genom att vara en god förebild gjort betydelsefulla insatser för barn, ungdomar eller förening inom idrott-, fritid- och naturverksamhet.

Nominera senast den 15 mars.

Nominera till årets eldsjäl