Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Stipendier och utmärkelser

Kommunen delar sedan 2018 ut ett arbetsstipendium för att stödja och stimulera konstnärer eller kulturarbetare att under en begränsad tid arbeta med förnyelse och utveckling av sitt konstnärskap. Arbetet/projektet ska även bredda och stärka kulturlivet i kommunen.

För att visa hedersbetygelser till personer och grupper som visat framstående förmåga eller gjort uppmärksammade och allmänt erkända insatser på det kulturella området utdelas ett årligt kulturpris.

På motsvarande sätt delar kommunen ut utmärkelsen Årets eldsjäl till en ideell ledare som gjort betydelsefulla insatser för barn/ungdomar/förening inom idrott/fritid/naturverksamhet i Tierps kommun och som fungerar som god förebild. Utmärkelsen kan även tilldelas personer, föreningar eller organisationer som utfört ett stort och betydelsefullt arbete som främjar integration och mångfald.

Tierps kommuns miljöpris är avsett att stödja och uppmuntra engagerade föreningar, organisationer, enskilda kommuninvånare, företag, skolklasser m.fl. för att uppmärksamma och stimulera kreativitet på miljöområdet som leder till hållbar utveckling, minskad miljöpåverkan eller leder till en förbättrad livsmiljö t.ex. genom estetiska förbättringar i landskapsbilden.