Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Framtidsveckorna

18 september - 18 oktober 2021

Framtidsveckan 2019: Alexandra De Paoli och Sofia Zetterqvist

Framtidsveckorna ska inspirera omställning till ett hållbart samhälle. Under fyra veckor samlas och synliggörs goda exempel för att visa att det är möjligt att gå mot ett mer hållbart samhälle tillsammans.

Samarr Utveckla Örbyhus-Tobo-Vendel, Tierps kommun, Tierps FN-förening, Naturskyddsföreningen Tierp

Foto:

Program

Lördag 18 september kl 10.00-14.00

Eriks torg, Örbyhus

Skördefest med torghandel


Lördag 25 september kl 11.30-13.30

Klädbytardag

Kulturhuset Möbeln, Tierp

Passa på att rensa garderoben, gör några fynd och var klimatsmart på samma gång! Lämna in max 10 hela och rena plagg per person och få lika många klädbiljetter, som du använder att byta till dig andra plagg. Inlämning av kläder (dam-, herr- och barnkläder; ej underkläder/badkläder) från kl 10. Plagg som blir över kommer skänkas till Tierps Kretsloppsservice. Samarr: FN-föreningen i Tierp och Naturskyddsföreningen Tierp


Tisdag 28 september kl 18

Örbyhus bibliotek

Spelet om klimatet

Vem kan man lita på i klimatdebatten? Maths Nilsson, kemist och journalist, och författare till boken Spelet om klimatet, kartlägger vilka som ligger bakom information och desinformation. Läs mer och boka plats på kulturhusetmobeln.se/evenemang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Onsdag 29 september

REKO utlämning av lokalproducerad i Örbyhus, Tierp och Skärplinge

Vill du handla lokal mat utan mellanhänder (och få kvalitetsvaror som inte transporterats lång väg samtidigt som du bidrar till att bland annat främja lokal matproduktion och värna den biologiska mångfalden)?

Facebook event Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer: www.localfoodnodes.org Länk till annan webbplats. 

 

2-10 oktober

Kulturhuset Möbelns foajé

Utställningen: Ta tillvara, laga, dela, inte slänga

Under Miljövänliga veckan ger Naturskyddsföreningen i sin utställning tips hur du kan ta till vara det du redan har. Vart du kan vända dig för att få hjälp med att laga m.m.

Arr Naturskyddsförening Tierp


Onsdag 6 oktober kl 18

Kulturhuset Möbeln, Tierp

Normalt väder allt mer extremt?

2021 var det extrema snöstormar i Texas, katastrofala bränder i olika delar i världen, en värmebölja i Arktis och plötsliga översvämningar i Europa. Klimatforskare varnar att det är som vår framtiden kommer att se ut. Hur kan vi förberedda oss för extremt väder? Meteorologen Martin Hedberg berättar om hur klimatförändringarna förändrar vädret och vilka konsekvenser det får. Läs mer och boka plats på kulturhusetmobeln.se/evenemang Länk till annan webbplats.


Lördag 16 oktober kl 10.30-11.30

Örbyhus bibliotek

Familjelördag: Höst med Natursnokarna

Naturskyddsföreningen Tierp bjuder in barn och medföljande vuxna att natursnoka med hösttema. Kläder efter väder. Boka plats via kulturhusetmobeln.se/evenemang


Lördag 16 oktober kl 13-15

Framtidsfabriken i Örbyhus

Klädbyte

Passa på att rensa garderoben, gör några fynd och var klimatsmart på samma gång! Lämna in max 10 hela och rena plagg per person och få lika många klädbiljetter, som du använder att byta till dig andra plagg. Inlämning av kläder (dam-, herr- och barnkläder; ej underkläder/badkläder) från kl 12. Plagg som blir över kommer skänkas till Butik Spektra och/eller Tierps Kretsloppsservice.

Samarr: Utveckla Örbyhus Tobo Vendel och Naturskyddsföreningen Tierp

Arrangörer: Utveckla Örbyhus Tobo Vendel med stöd av ABF, Naturskyddsföreningen Tierp och Tierps kommun.